Végéhez közeledik

2022.07.20. 17:00

Több évtized után újul meg a főút Celldömölkön

A végéhez közelednek a városon átvezető főút felújítási munkálatai. Ágh Péter országgyűlési képviselő, Fehér László polgármester és Böröcz Miklós, a Magyar Közút megyei igazgatója a majdnem kész Sági utcai szakaszt tekintette meg.

VN

Fehér László, Ágh Péter és Böröcz Miklós a helyszíni szemlén

Forrás: VN

A lokális pályaszerkezeti hibák javítása és a szegélycsere elkészült. Ezekben a napokban aszfaltozás, kötőréteg építése zajlik a Tesco áruház csatlakozása és a városközpont között. Elkészült az aszfaltburkolat (kötő- és kopóréteg) az Alsóság városrész kezdetétől a Tesco áruház útcsatlakozásáig 2,8 kilométer hosszan, valamint a szakasz végén a templomtól a városközpont felé a Petőfi Sándor utcáig 500 méter hosszan. A Penny áruháznál folyamatban van a gyalogátkelőhely, illetve ahhoz kapcsolódóan a közvilágítás kialakítása.  

Celldömölk régi, évtizedes problémája volt a városon áthaladó főút rossz állapota miatt.  Sokan sokat vártak mar arra, hogy valami történjen, ezért az élére álltam a lobbimunkanak, és sikerült megnyerni a kormány támogatását – fogalmazott Ágh Péter.  

Az összesen 4,4 kilométer hosszú útszakasz több 1 milliárd 143 millió forintból újul meg, a munkák befejezése július végére várható – addigra a lakóházak kapubejáróit is visszaállítják az eredetire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában