Élménytábor

2022.07.19. 14:53

Tömlőt guríts! - Kis tűzoltókat "képeztek" a szombathelyi táborban - fotók

Egy nyári élménytáborok szervezésével foglalkozó cég tűzoltó táborában segítettek idén is a táborozó gyermekeknek a szombathelyi hivatásos tűzoltók, hogy a kicsik megismerkedjenek a szakma csínjával-bínjával.

Polgár Patrícia

Forrás: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A  szombathelyi laktanyában fogadták a tűzoltók a több mint harmincfős gyermekcsoportot. A tűzoltók a gyerekeknek meséltek a feladataikról, bemutatták a hatalmas piros járműveiket, és azt is megmutatták, milyen szerszámokat, illetve felszereléseket használnak a különböző káresetek felszámolása során. A gyerekek megismerkedhettek a tűzoltók járműveivel és eszközeivel. Ezt követően a táborban folytatódott a felkészítés, amelyet nagy érdeklődéssel és fegyelmezetten hallgattak a gyermekek, hiszen a dolognak nem kis tétje volt: vizsgával zárult a hét.

Forrás: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Pénteken a tűzoltók vizsgáztatták őket. Először elméleti tudásukról számoltak be a kollégáknak, majd szüleik előtt tettek gyakorlati vizsgát. A gyermekek kívülről fújták a 112-es segélyhívó számot, megtanulták, hogyan kell bejelenteni, ha bajt észlelnek, mik azok az alapvető információk, amelyekre szükség van a segítség útnak indításához, tisztában voltak a védőfelszerelés részeivel, funkcióival, és egyebek mellett arra is helyes választ adtak, hogy mik azok az alapvető magatartási szabályok, amiket a tűz kialakulásának megelőzése érdekében be kell tartani.

Forrás: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A gyakorlati vizsgát is komolyan vették, a gyerekek tömlőt gurítottak, osztót, sugarat szereltek, és nagy büszkeséggel konstatálták, hogy jól csinálták a dolgukat, hiszen jutalmul megindult a vízsugár – derül ki a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján megjelent írásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában