Kiállítás

2022.07.07. 20:00

Tóth István szobrai - A tárlat a Schrammel-kiállítótérben nyílt meg - fotók

Tóth István Szombathelyen született szobrászművész és Garas Kálmán fotóiból nyílt a szobrászművészre emlékező kiállítás csütörtök délután a Schrammel-gyűjteménynek is otthont adó Éva-malomban.

Polgár Patrícia

Wiktora Antal, a Tóth István Baráti Kör elnöke méltatta a művész munkásságát

Forrás: Cseh Gábor

A Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület (TIT) Tóth István Baráti Köre és a Savaria múzeum közös kiállításmegnyitóján Czenki Zsuzsanna, a Savaria múzeum általános igazgatóhelyettese köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, a TIT és a múzeum missziója közös: a helyi történelem és identitás megismertetése a fiatalabb generációval.

Beszéde után Wiktora Antal, a Tóth István Baráti Kör elnöke mutatta be a művész munkásságát. Megtudhattuk, hogy az ő keze munkáját dicséri Szombathelyen Szily János és Horváth Boldizsár szobra, illetve a székesegyházban lévő Szent Márton-herma, a városháza famunkái, de ő alkotta az első világháború áldozataira emlékező sárvári huszárszobrot is. A világszinten is elismert művész számos köztéri alkotást készített a fővárosban is. Tóth István szobraiból, kisplasztikáiból és érmeiből, valamint Garas Kálmán fotóművésznek a szobrász alkotásairól készült fotóiból öszszeállított tárlat augusztus 21-ig látogatható az egykori Éva-malomban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában