Átadás

2022.07.15. 13:16

Új eszközöket kapott a Markusovszky kórház

Átadták a Markusovszky kórházban a Humanitás Szociális Alapítványon keresztül az OTP Bank támogatásával beszerzett HOLTER EKG rendszert és gyógyszerhűtőt pénteken.

Merklin Tímea

Prof. Dr. Nagy Lajos főigazgató az új rekorder használatáról beszél

Forrás: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

A sajtótájékoztatón Prof. Dr. Nagy Lajos, a kórház főigazgatója elmondta, a szívbetegek, szívritmus zavarok megfigyelésénél kap szerepet az új műszer, amely nem csak egy napig, de akár egy hétig is viselhető, haza lehet menni vele, gyűjti az adatokat, amelyeket az orvos értékelni tud. A gyógyszerhűtő a citosztatikus szerek tárolására alkalmas.

Dr. Nagy Krisztina, Prof. Dr. Nagy Lajos és Németh József régióvezető a sajtótájékoztatón 
Forrás: Szendi Péter

Dr. Nagy Krisztina a Humanitás Szociális Alapítvány képviseletében elmondta: országszerte 30 kórház, 18 oktatási intézmény részesül az OTP Bank támogatásában keresztül. A támogatás összértéke mintegy 200 millió forint. A cél az eszközfejlesztés, melynek segítségével a hitelintézet a járvány által okozott kihívásokra kíván választ adni. A szombathelyi kórház számára harmadszor tudtak gépet adományozni.  

Az OTP Bank képviseletében megjelent Németh József ügyvezető igazgatótól megtudtuk: ötven millió forintot költhettek adományra ebben a régióban. A bank társadalmi felelősségvállalásán kívül a Markusovszky kórház támogatása személyes ügye is volt, hiszen ő maga szombathelyi, és Nagy Lajos professzorhoz barátság fűzi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában