39 új hely

2022.07.06. 13:22

Új parkolók Kőszegen, az Űrhajósok útján

A 2020 novemberében kezdődött, mintegy 3 milliárd forintos út- és parkolófelújítási program újabb állomásaként a napokban parkolókat adtak át az Űrhajósok útján. A beruházás mintegy 62 millió forintból valósult meg.

Vas Népe

Básthy Béla, Sas Norbert önkormányzati képviselő és Ágh Péter mögött a parkolók

Forrás: Ohr Tibor

Korábban az Űrhajósok útja (és az Írottkő utca) teljes hosszában parkoló autók akadályozták a közlekedést – most több egymás melletti társasház lakóit kiszolgáló parkolóknak alakítottak ki területet. Összesen 39 térkőburkolatos várakozóhely létesült 61,8 millió forintból – megvilágításukat újonnan telepített kandeláberek biztosítják. A korábbi zöldterületen lévő fákat átültették. A parkolási problémák megoldása mellett az elvesztett zöldfelületeket is pótolták fák ültetésével, amelyek az esztétikai szempontokon túl javítják a levegő minőségét és árnyékot adnak embernek, autónak egyaránt, csökkentve a szigethatást, azaz a burkolt felületek hőmegtartó és visszaverő hatását, mondta az átadón Básthy Béla polgármester.

Ágh Péter országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány támogatásával látványosan tudott haladni Kőszeg építkezése. – Élhető várost építünk. Arra kötöttünk szövetséget az önkormányzattal, hogy a rendelkezésre álló források segítségével olyan település jöjjön létre, amelyben az itt élők egyre inkább otthon érzik magukat. Az utóbbi parkolófejlesztés is ezt a célt szolgálja – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában