Sikeres pályázatok

2022.07.05. 19:00

Új térköveken sétálhatnak a gencsiek, komplex sportpálya is készült

Több sikeres, államilag támogatott pályázat eredményének örülhetnek a gencsapátiak: a közelmúltban új aszfaltburkolatot kapott az Alkotmány utca, a Hunyadi utcában pedig térköves burkolatra cserélték a régi járdát.

Polgár Patrícia

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Bodorkós Ferenc polgármester fejlesztési bejáráson tekintették meg a közelmúlt megvalósult beruházásait

Forrás: Ohr Tibor

A falu legnagyobb örömére nemrég egy komplex pályát is átadtak, amelyen a gyermekek tölthetnek el önfeledt órákat játékos sportolással.

- Gencsapáti az elmúlt évek közös munkája révén sokat léphetett előre. Intézmények, utak újulhattak meg az itt élők érdekében. Ez a sor folytatódott a közelmúltban is, melynek eredményei kapcsán polgármester úrral fejlesztési bejárást tartottunk. Magyarország Kormánya támogatásával az Alkotmány utca kapott új aszfaltborítást, emellett pedig a Magyar falu program révén jelentős járdafelújításra is sor kerülhetett. A legkisebbek pedig az Ovi-foci programban egy komplex pályát használhatnak – tudtuk meg Ágh Pétertől, a térség országgyűlési képviselőjétől.

Bodorkós Ferencet, a település polgármesterét is megkerestük a beruházásokkal kapcsolatban. A község első embere elmondta: egy héttel ezelőtt vehették teljesen használatba a közlekedők az Alkotmány utca új aszfaltburkolatát – a 900 méteres szakasz 20 millió forintos belügyminisztériumi támogatással és 40 millió forint önrész hozzáadásával készülhetett el.

Körülbelül egy hónapja egy másik utca megújulásának örülhettek az ott lakók. A Hunyadi utca régi járdája helyett ma már térköves burkolaton sétálhatnak a helyiek. Az 500 méter hosszú gyalogút burkolatának cseréjére ötmillió forintot nyert a település önkormányzata a Magyar Falu Programban. A támogatásból fedezték a beruházás anyagköltségét, a kivitelezéshez szükséges pénzt a község önkormányzata állta – tudtuk meg a polgármestertől.

Az Ovi-Foci Program teremtett arra lehetőséget, hogy elkészüljön Gencsapáti zárt komplex pályája, ahol különböző labdasportokat (kézilabda, labdarúgás, kosárlabda, röplabda) űzhetnek a gyermekek. Mint megtudtuk, a műfüves pálya már tavaly elkészült, azonban a járványhelyzet akkor nem engedte, hogy hivatalos átadót szervezzenek ennek apropóján. Ezt idén, gyermeknap alkalmából bepótolták. A pálya megvalósulásához mondhatni egész Gencsapáti hozzájárult. A 15 millió forintos építési költség 30 százalékát az önkormányzat, a fennmaradó összeget a helyi vállalkozók társasági adójából finanszírozták. 

- Minden beruházásnak örülök, de ennek különösen, látva a gyermekek hatalmas örömét és lelkesedését – tette hozzá a polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában