Jó a kapcsolat

2022.07.30. 11:00

Vajdahunyadra vitték Hunyadi János szobrát Győrvárról

A község önkormányzatának háromfős küldöttsége a közelmúltban Vajdahunyadra utazott, ahol átadta a településnek Bene László hegyhátszentpéteri fafaragó Hunyadi Jánost ábrázoló szobrát.

Tóth Judit

A Magyar Ház udvarán állították fel a szobrot

Forrás: VN/Győrvár

– Vas Megye vezetése és Győrvár is jó kapcsolatot ápol Vajdahunyaddal, többször történt adományozás az ottani emberek részére – tudtuk meg Kaczor Zsolt Mihály polgármestertől. Ezúttal egy háromfős delegáció – Farsang Zsolt alpolgármester, Vörös Torma Tamás, a győrvári önkormányzat alkalmazottja és Bene László hegyhátszentpéteri fafaragó – utazott Erdélybe, Hunyad megyébe, hogy helyére állítsa Hunyadi János tölgyfából faragott szobrát a vajdahunyadi Magyar Ház udvarán. A helybeliek segítségével gyorsabban ment a munka, az eredmény önmagáért beszélt. A szobor felállítása után szívélyes vendéglátásban részesítették a küldöttséget, a helyi vezető, az RMDSZ elnöke, Ferenczi István pedig köszönetet mondott a csodálatos alkotásért és az elvégzett munkáért. Mint kiemelte, nagy álmuk vált valóra a helyieknek a történelmi hagyományok tiszteletére felállított emlékszoborral. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában