Gazdag programok

2022.07.31. 11:38

Vasárnap este Zoltán Erika érkezik - A sportról és a zenéről szól a hétvégén minden Vassurányban - fotók

Az idén két rendezvénysátorban, két színpadon és körben a kastélyparkban az eddigieknél is gazdagabb sport-, zenei és kulturális programokkal várja a vendégeket a helyi önkormányzat.

Tóth Kata

Forrás: Cseh Gábor

A Vassurányi Sportnapok szombat délutáni forgatagába néztünk be: miközben a kék sátorban Tóth Dániel énekes, dalszerző, a 2011-es Szombathely Hangja könnyűzenei válogatását adta elő, a sárga sátorban ökölvívás-bemutató kezdődött a Haladás VSE ökölvívóival. Tatarek Rezső, a fitneszrendezvények állandó fellépőjének ironbox edzését is követtük – előtte a négy csapatot megmozgató faluexatlon versenyzőinek szurkoltunk a sportpályán. 

Apait-anyait beleadtak a versenyszámokba a nemescsói, a vassurányi, a vépi fiatalok és az EBA (Egészség-Boldogság-Alakformálás) csapat tagjai is. A versenyszámok között volt szalmabála-görgetés, kötélhúzás, „piacozás”: boltba kellett menniük bevásárlókosárral akadályokon át. A végén egy malacot és kukoricát tudtak venni, amit visszavittek a rajtvonalhoz. Egy másik feladatban kiterített vizes ponyván kellett végigcsúszniuk, bóját kerülniük. A négy csapat mindegyike ételekkel és bemutatóstanddal is készült: a cukkinitócsni, a mindenmentes palacsinta, a zöldségkrémek és a füstölt lazacos szusi nemcsak szépek, finomak is voltak. A vetélkedés a nemescsóiak győzelmét hozta, második lett Vép, a harmadik Vassurány, negyedikként az EBA végzett. A sátraktól nem messze hagyományőrző extrém sportokat lehetett kipróbálni – sokan álltak sorba, hogy karikás ostort pattogtassanak, nyílpuskával lőjenek. A 17.45-re ígért édességesőt meghagytuk a gyerekeknek.

 

A szervezők célja az, hogy minden korosztály megtalálhassa a neki való mozgásos elfoglaltságot a sportnapokon.

Mindez a számok nyelvén: 18 zenei, 19 sport- és kulturális fellépő mutatkozik be, harmincféle sportból kapnak ízelítőt a vendégek. A vidámpark, a kutyás-lovas bemutatók, a játékos erőpróbák és a koncertek sem hiányoznak a Vassurányi Sportnapokról: pénteken egész estés rock&roll – négy koncert – tisztelgett Vida Ferenc emléke előtt. Szombaton fellépett a Soulwave, ma 20 órakor Zoltán Erika jön a kék sátorba.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában