Tovább fejlesztik a közlekedést

2022.07.07. 17:33

Vasutasnap: fontos feladat a Kőszeg – Szombathely vonal villamosítása

A 72. Vasutasnap alkalmából csütörtökön rendezték meg a GYSEV Zrt. központi ünnepségét. Vas megye is szóba került.

vaol.hu

A vasúttársaság számára különleges az idei év, hiszen a GYSEV 2022-ben ünnepli alapítása 150 éves évfordulóját. A vasutasnapi rendezvényen elhangzott: idén GYSEV150 logó, sütijegy és GYSEV150 desszertek, GYSEV150 emlékmozdony és alkalmi postabélyeg is emlékezteti az utazóközönséget kerek évfordulóra, rövidesen pedig teátrumvonatok közlekednek Győrből és Sopronból Szombathelyre – olvasható a vasúttársaság közleményében.

A vasutasnapon Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára beszédében hangsúlyozta: a körülöttünk zajló események, a klímaváltozás, a járványok, a háború, és az átalakult energiapiac mind-mind abba az irányba mutatnak, hogy egyértelműen a villamosított, kötött pályás, fenntartható közlekedésé a jövő, mind az áru- mind pedig a személyszállításban. A GYSEV rendkívül fontos szerepet tölt be az ország közlekedésében, a kormány pedig a jövőben is fontos fejlesztéseket tervez a GYSEV hálózatán. A tervek szerint a Sopron – Budapest és a Szombathely – Budapest InterCity-forgalmak lebonyolításához vadonatúj, korszerű alacsonypadlós klimatizált villamos motorvonatok szerezhet be a vasúttársaság. További fontos projekt a Kőszeg – Szombathely vonal villamosítása, valamint a zalaszentiváni deltavágány megépítése. 

Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója köszönetet mondott a cégcsoport munkatársainak a színvonalas munkájukért, kérve, hogy a jövőben is hasonló elhivatottsággal dolgozzanak a társaság fejlődéséért.

A vasutasnapi ünnepségen láthatta először a közönség a GYSEV történetét feldolgozó kisfilmet, valamint „A Győr-Sopron-Ebenfurti vasút képes kronológiája” című kötetet. A könyv szerzője, Tóth Sándor, illetve Kövesdi Szilárd, a GYSEV elnök-vezérigazgatója dedikálta az első példányt, amelyet átadtak Vitézy Dávid államtitkárnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában