A születésnapra készült

2022.07.04. 07:00

Vízkereszttől a tűzkeresztségig - Ősbemutató a Kőszegi Várszínházban

Az ember csak kapkodja a fejét: itt egy bemutató, ott egy vendégjáték, amott egy ősbemutató a 40 éves Kőszegi Várszínházban. A Vízkereszti Gritti direkt a születésnapra készült, ráadásul könyv formájában is megjelent – ez ritka kincs.

Ölbei Lívia

Ősbemutató

Forrás: Várszínház

Az ember gyanakszik, de Gritti nem kitalált személy, bár egy idő után úgyis minden fikcióvá válik. Szóval Gritti 1532-ben – a kőszegi ostrom évében – épp Magyarország kormányzója volt, ellene forduló kollégái farsangi játékban készülnek kifigurázni őt (ha másképp nem lehet). Színház van hát a színházban, ide-odaszáguldunk W. Shakespeare, a commedia dell’ arte világa meg az úgynevezett valóság között. Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba a két szerző, játsszák: Vízkeleti Zsolt, Jegercsik Csaba, Ágoston Péter, Göttinger Pál, Bede-Fazekas Szabolcs, Alberti Zsófi, Fekete Linda. Jelmez: Cselényi Nóra. Díszlet: Kovács Yvette Alida. Rendező: Őze Áron. A Kőszegi Várszínház és a dunaújvárosi színház közös produkciója Kőszegen esett át a telt házas tűzkeresztségen: az ősbemutatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában