Horgászat

2022.07.04. 07:00

Volt szárazföldi és vízparti pecázás - Ovisok a sporthorgászok központjában

A Szombathelyi Hétszínvirág Óvoda Pipacs és Gyöngyvirág csoportja látogatott el a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének központjába június második felében. Szárazföldi, és igazi, vízparti pecázás is várta a lelkes lurkókat.

Vas Népe

Húsz-húsz hal akadt horogra

Forrás: VN/VasiVizeken

Puskás Norbert, a szövetség ügyvezető elnöke köszöntötte a fiatalokat és a tízórai elfogyasztása után Szekeres Balázs halászati őrrel közösen tartott rövid horgászati és halismereti előadást az óvodásoknak, majd játék következett: a csoportok az óvó nénik segítségével, egymással versenyezve két óriás horgász puzzle-t raktak ki. A horgászati játékot megszakították egy kis játszótéri mókával, futkosással, csúszdázással, majd ismét a rendezvénytérben volt a gyülekező. „Halfogó verseny” következett a csoportok között. A gyerekek felváltva időre fogták a „halakat”, aki éppen nem pecázott, az szurkolhatott a csapatának. A több fordulóból álló pecaverseny végén a Pipacsok és a Gyöngyvirágok húsz-húsz „halacskát” fogtak. 

A döntetlen versenyt követően a móka kedvéért az óvó nénik is összemérték pecatudásukat, az ovisok jó hangulatú szurkolása mellett. A fülledt meleg ellenére vidám, önfeledt hangulatban telt a délelőtt. A szárazföldi horgászat után egy kis vízparti pecázás is következett a szövetségi központ melletti tavon. A körülmények nem igazán alakultak kedvezően, de ez nem szabott gátat a jókedvnek. – Sajnos az elmúlt két hét esőzései miatt soha nem látott mértékű sár ömlött a tóba és mai napig is rendkívül zavaros még a víz. A halak ugráltak, de a húszperces rövid peca alatt nem sikerült egyet sem horogra csalni – mondta el Puskás Norbert ügyvezető elnök, aki egyébként gratulált mindkét ovis csapatnak a házi versenyen elért eredményéhez és a Mohosz Gyere velünk horgászni elnevezésű gyermekkiadványát adta át a csoportoknak. Egyúttal az összes Pipacsot és Gyöngyvirágot meghívta a július 9-i Pinka-völgyi Halas Nap ingyenes gyermekprogramjaira. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában