Alakítható

2022.07.30. 15:58

Westwerk, viasz, erdő - egyesületi inspirációk hétvégéje Bozsokon

Ha eljön az augusztus, a szombathelyi WestWerk Kulturális Alkotóműhely Egyesület tagjai egy időre elvonulnak Bozsokra alkotótáborozni, hogy - az egyesületet életre hívó szándék szellemében - újabb projekten dolgozzanak, megosszák egymással ötleteiket, kikristályosítsák terveiket. Ezen a hétvégén is ez történt.

Ölbei Lívia

Egyesületi tagok a bozsoki erdőben. Középen: Farkas Imre és Baki Orsolya

Forrás: VN/WKAE

Emlékeztetőül: a Westwerk egyesületet 2015-ben olyan képzőművészek, alkotó emberek - festőművészek, grafikusok, szobrászok, építészek stb. - hozták létre, akik egyfelől a közös munkára esküdtek, másfelől kifejezett céljuk volt, hogy kiszabadítsák a bemutatóterek falai közül a képzőművészetet. Jellemzőjük a környezettudatosság, az ökoszemlélet. Első - és rögtön emlékezetes -  köztéri akciójuk alkalmával "betűtészta-levest" csináltak egy délutánra a szombathelyi Csónakázótóból.  Az elmúlt hét évben több hasonló kezdeményezéssel hívták föl magukra a figyelmet - szereztek továbbgondolásra érdemes élményeket a közönségnek.  

Az egyesület egyik alapító tagja, jelenlegi elnöke, Baki Orsolya - képzőművész, közművelődési menedzser - arról számolt be, hogy ez a bozsoki hétvége afféle brainstorming a következő projekt előkészítésére, inspirációs túrával a bozsoki erdőben. A részletekről egyelőre csak annyit mondott: fontos hívószó a viasz. Lássuk csak: a viasz eredetileg csak a méhviaszt jelölte, ma már ennél tágabb értelemben használjuk a szót. A viasz régi,  jó ragasztó. A viasz szobahőmérsékleten plasztikus, vagyis alakítható, formálható. A Westwerk pedig minden értelemben: formál, alakít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában