Áremelés januárban?

2022.08.13. 08:08

50 százalékkal többet fizetnek a családok az energiáért Ausztriában, mint tavaly ilyenkor

vaol.hu

Az energiaügynökség adatai szerint Ausztria háztartásai júniusban 45 százalékkal többet fizettek az energiáért, mint az előző évben. Erősen emelkedett az üzemanyag, a fűtőolaj, a gáz, a pellet és a tűzifa ára. 

A Burgenland Energie ügyfeleinek többségénél a jövő év elején árkorrekcióra kerül sor. Egyelőre nem lehet megmondani, hogy mekkora lesz az áremelkedés, a piacot jelenleg nehéz felmérni – mondta az ORF Burgenlandnak Jürgen Schwarz, a Burgenland Energie sajtószóvivője.

A burgenlandi áramszolgáltató azonban számos tippet adott arra vonatkozóan, hogyan lehet már most is energiát és pénzt spórolni: ne égjenek feleslegesen a lakásban a lámpák, az izzók legyenek energiatakarékosak. A régi elektronikai eszközök gyakran „áramzabálók”, ezért azokat energiatakarékos eszközökre kell cserélni. 

A fűtéssel is takarékoskodni. Még a fűtési szezon előtt ellenőriztetni kell a készülékeket. Ha pedig egy Celsius-fokkal alacsonyabban tartjuk a ház  hőmérsékletét, akkor a Burgenland Energie szerint körülbelül hat százalék költségmegtakarítást érhetünk el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában