Megnyitó

2022.08.26. 13:12

A főkonzul ajánlásával: a hétköznapok aktuális kérdései a szlovén művész a szentgotthárdi tárlatán

A szlovén képzőművész és fotós, Borut Grcet - művésznevén Brut Carniollus - munkáiból nyílt kiállítás Szentgotthárdon, a Szlovén Kulturális és Információs Központban.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

A kiállítást Metka Lajnšček, a Szlovén Köztársaság szentgotthárdi főkonzulja ajánlotta a közönség figyelmébe: - Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy egy elismert, hazájában és külföldön is díjazott művészt láthatunk vendégül, aki modern művészeti irányt képvisel. Munkáiban a fotózás, a digitális kollázs és a digitális grafika fonódik össze - mondta. 

Brut Carniollus fotósként elsősorban a mai idő és tér képeinek gyűjtője, amelyek a modern társadalom jellegzetességeit tükrözik, és a hétköznapok aktuális kérdéseit feszegetik. 

-Ez is egy olyan kiállítás, amely összefűz két nemzetet, a szlovént és a magyart - tette hozzá a megnyitón a főkonzul, majd kitért arra is, hogy a kulturális alkalmak a muravidéki magyarok és a rábavidéki szlovének életét is gazdagabbá teszik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában