Közösségi élet

2022.08.31. 13:00

A Magyar falu programból nagy közösségi álmokat valósíthattak meg Kenyeriben

Új irányt vett a falufejlesztés az utóbbi időben: hangsúlyt helyeznek a közösségi életre Kenyeriben.

Vas Népe

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Svedics Tibor polgármester

Fotó: Ohr Tibor

Felújították az iskola mögötti épületet: a Magyar falu programból 42 millió forintot nyertek, kialakítottak két tornaszobát, és egy olyan teret, ahol klubhelyiség, öltözők, mosdók is vannak. A Belügyminisztériumtól 5,5 millió forintot kaptak nyílászárók cseréjére – mondta el Svedics Tibor polgármester.  Magyar falu programból nyertek 49 millió forintot az óvoda tetőzetének és felső szintjének teljes renoválására. A kultúrház teljes energetikai felújítására most adtak be pályázatot a TOP Pluszban. 

Meghívták Ágh Péter országgyűlési képviselőt a falunap veterán autó bemutatójára, és felkérték, hogy legyen jövőre a program fővédnöke.  - Kapott kormányzati támogatást jutott az óvoda, iskolai tornaszoba, de érkezett korábban forrás például civil szervezeteknek, valamint kisboltokra és temetőre, valamint egyházi célokra. Közös célunk a jövőben is tenni a Kenyeriért. A falunapon egy településére büszke közösséget láthattam – nyilatkozta lapunknak Ágh Péter országgyűlési képviselő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában