Nyári tábor

2022.08.10. 15:55

A mohikánok vadászterületeire vetődtek - Idén a Rába-vidéken táborozott a vépi cserkészcsapat

Az idén Csörötneken táborozott a vépi 1300. számú Brenner János cserkészcsapat. Az elmaradhatatlan egyhetes nyári együttléten ismét sok próbát kiállt a kísérőkkel együtt 24 fős társaság.

Tóth Kata

Forrás: Huszné Sebők Orsolya

Amilyen biztos, hogy az éjszakát nappal követi, olyan biztos, hogy a vépi cserkészek táboroznak a nyáron. Idén sem volt ez másképp, ám ezúttal ifjú nyomkeresőik gondolatban a mohikán indiánok vadászterületeire vetődtek, tudtuk meg a csapatparancsnok-helyettestől. Kosár Gábor elmondta, előre figyelmeztette a gyerekeket, hogy ne hagyják otthon bátorságukat, kitartásukat és vízhatlan túrabakancsukat, hiszen az út során könnyen összeakadhatnak az ellenséges irokéz indiánokkal.

Forrás: Huszné Sebők Orsolya

– Emiatt a legnagyobb óvatossággal állítottuk fel sátrainkat és alakítottuk ki szálláshelyünket. A szorgalmas nyomkeresők a tábor megépítését követően felderítő utakra indultak a környéken. Nem hiányzott a bátorság senkiből, pedig a legtöbb harcosunk szeme még csak tizenkét tavaszt látott. Szerencsére nemcsak hadiösvényen kellett járnunk, hanem volt időnk hangszereket, nyakékeket, békepipákat is készíteni. Gyakorolhattuk a nyomolvasást, kenuzást, hosszú vándorlást, csillagok alatt éjszakázást is. Esténként pedig a tábortűz fényénél Csingacsgukkal, Sólyomszemmel és más harcosokkal zártuk le napjainkat.

A táborozók nemcsak az ellenséges indián törzs harcosaival mérkőztek meg, hanem szembe kerültek saját magukkal is. A próbákat mindenki kiállta, a kényelmetlenségeket legyűrték, a tábor végén pedig hálát adhattak a Nagy Szellemnek, hogy vigyázott rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában