Balhé a karneválon

2022.08.26. 07:54

Ave Savaria! - Biztonsági őrök vetettek véget a nulladik karneváli napnak a Borok utcájában

Te meg ki a k..... anyád vagy? - szakadt ki a kérdés éjjel egy óra után a biztonsági őrből, aki társaival vonult fel a Borok utcájában, hogy együtt kiürítsék a "rendezvényterületet".

VN

A biztonsági őrök a kiürített Borok utcájában

Forrás: VN

A Savaria Történelmi Karnevál - tegyük hozzá: két év kényszerszünet után - ugyan hivatalosan is kezdetét vette a csütörtök esti megnyitóval, úgy tűnik, homokszem került a rendezői gépezetbe. 

Bár a Borok utcája a programokat soroló honlap szerint tényleg csak pénteken nyílik meg, a szombathelyiek az évek során "kibulizták" maguknak a nulladik napot. Így volt ez most is: csütörtökön este megtelt a Rákóczi utca eleje, a több száz vendég fogadására felkészült borászok standjainál baráti társaságok borozgattak és beszélgettek. Egészen éjjel egy óráig, amikor is fekete pólós biztonsági őrök vonultak fel az utcán, és felszólították a békésen borozgató társaságok tagjait, hogy hagyják el a rendezvényhelyszínt. 

Kisebb szóváltások is kialakultak, többen hajtogatták, hogy ezelőtt soha nem fújtak takarodót éjjel egy órakor a megyeszékhely legnagyobb rendezvényén. A számozott pólóban felvonuló biztonsági őrök azonban hajthatatlanok voltak, és perceken belül kiürítették az utcát. Tették mindezt nyomdafestéket nem tűrő megjegyzések közepette. A "Te meg ki a k.... anyád vagy?" mellett az az egyik hölgyhöz intézett mondat is sokaknál kicsapta a biztosítékot, hogy "Ha legalább jól néznél ki, kinyalnám a ... is." 

A megrökönyödött, a rendezvényhelyszínről kitessékelt vendégek egy része a közeli kávézóban fogyasztotta el a Borok utcájából "kimenekített" italát,  ott próbáltak magyarázatot találni a történtekre. 

Talán a karneválirodától megkapják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában