Összegzés

2022.08.22. 07:00

Durva verekedések, köcski megoldás a szemetelővel szemben, drasztikus intézkedések Bögötén - Ez történt Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Forrás: VN

Visszavitték a törmeléket a gazdájának - Határozottan lépnek fel Köcskön az illegális szemetelőkkel szemben

Mint arról tegnap beszámoltunk, nem zavarta azt az idős férfit, aki lerakta az építési törmeléket Köcskön a főút mellett, hogy fotót készítenek róla. Az egyik helybeli fülelte le, majd rendőrségi feljelentést is tettek az ügyben. Gyorsan kiderült, ki látható a közzétett képeken. Határozottan lépnek fel a településen az illegális szemetelőkkel szemben, az „elhagyott” építési törmeléket visszavitték celldömölki tulajdonosának.

Nem éli fel tartalékait a vasi falu - Drasztikus intézkedéseket vezetnek be Bögötén

Minden lakó postaládájába eljutott az az augusztusi keltezésű hírlevél, amelyben a polgármester az ősztől várható korlátozásokat közli. A közintézményeikre vonatkozó drasztikus intézkedéseket az emelkedő rezsiköltségekkel magyarázza.

Fütyült, ezért kiütötték a fiatal fiút hajnalban Szombathelyen

Információink szerint a Jászai Mari utcában az egyik háromemeletes társasháznál szombaton reggel 6 óra előtt többször hangosan fütyülni kezdett egy fiatal, mivel az egyik ott lakónak akart jelezni. Úgy tudjuk, hogy ezt sérelmezte az egyik ott lakó, akivel össze is szólalkoztak, majd eddig tisztázatlan körülmények között a fiatal fütyülő egy olyan ütést kapott, hogy az eszméletét is elvesztette, ezután az általa tolt kerékpárral együtt egy parkoló autónak esett.

Szombathelyiek verekedtek a Sziget Fesztiválon

Súlyos testi sértés és könnyű testi sértés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy, a Sziget fesztiválon verekedő férfival szemben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a rendőrség honlapján. A 23 éves szombathelyi férfi 24 éves, szintén szombathelyi társát bűnsegédlettel gyanúsítják - tartalmazza a közlemény.

A fakitermelésről szóló rendeletet csak vészhelyzet esetén alkalmazzák a Vas megyei állami erdőkben

A fakitermelés szabályairól szóló kormányrendeletet kizárólag vészhelyzet esetén alkalmazzák a Vas megyei állami erdőkben. Ez csupán egy lehetőség a lakosság folyamatos tűzifa ellátása érdekében, amellyel eddig még nem éltünk – hangsúlyozta lapunknak Bugán József, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója.

Későn jött a segítség - már csak a halál beálltát tudták megállapítani Szombathelyen

Csütörtökön délután a tűzoltókat, a mentőket és a rendőröket is riasztották Szombathelyen a Széll Kálmán utcába. Úgy tudjuk, hogy miután a tűzoltók kinyitották az ajtót, egy középkorú férfi holttestét találták meg a lakásban, aki néhány napja hunyhatott el. Információink szerint a férfit egy ideje nem tudták elérni az ismerősei, a telefont sem vette fel, ezért személyesen jöttek el hozzá. A kopogásra nem nyitott senki ajtót, viszont hallották, hogy a telefonja a lakásban csörög, ezért valószínűsítették, hogy baj lehet és hívtak a segélyhívót. 

Mi lesz veled, Vasivíz? - Egyeztetnek a polgármesterek

Jövő kedden egyeztetést tartanak a szombathelyi városházán a tulajdonos önkormányzatok polgármesterei a Vasivíz Zrt.-t érintő változások miatt. Amellett, hogy megoldást keresnek, sokan kíváncsiak arra is, mi a terve a többségi tulajdonos szombathelyi önkormányzat vezetésének.

Fertőző-májgyulladás-járvány jöhet - Dr. Schneider Ferenc infektológust kérdeztük

A szokásosnál több fertőző májgyulladás (Hepatitis A) megbetegedést regisztráltak az idén az országban, erre és a megelőzés lehetőségeire Müller Cecília országos tiszti főorvos hívta fel a figyelmet. Schneider Ferenc infektológus főorvost kérdeztük a betegséggel kapcsolatban. Elmondta, hogy mire kell odafigyelni.

Bántalmazás a szombathelyi iskolában: a tanár már nem áll a tankerület alkalmazásában

Nagy visszhangot váltott ki az előző tanév végén, hogy a baloldali közgyűlési többség által pedagógusnap alkalmából díjazott tanárt egy incidens miatt a munkavégzés alól felmentették, és az ügyben a tankerületi igazgató büntetőfeljelentést tett. Lapunkat a Szombathelyi Tankerületi Központ adatvédelmi tisztviselője arról tájékoztatta: a Gothard Jenő Általános Iskola volt tanára már nem áll a tankerület alkalmazásában. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságtól pedig megtudtuk: továbbra is büntetőeljárás keretében vizsgálják az eset körülményeit.

A fél feje összetört a szombathelyi Tóth Tibornak, de már biciklizik - videó

A fél feje összetört, mégis csodálatosan fejlődik Tóth Tibor, akinek gyógyulását, fejlődését nyomon követjük. Amint egy hónappal ezelőtt megírtuk: már képes önállóan lépéseket tenni, és bottal sétálgatni, most pedig biciklit kap.

Ünnepségek, rendezvények Szent István napja alkalmából Vas megyében:

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában