Rockfesztivál

2022.08.26. 19:20

Egy felhőn ül, onnan figyel - Pénteken domborművet avattak a sitkei kápolnánál Balázs Fecó emlékezetére - fotók

Pénteken, mielőtt elkezdődött a sitkei rockfesztivál, felavatták a rendezvény megálmodója, Balázs Ferenc Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekesnek, zeneszerzőnek emléket állító domborművet a kápolnánál.

Tóth Katalin

Forrás: Szendi Péter

A Korál frontembere, a kápolnakoncertek elindítója 2020 novemberében 69 évesen halt meg, miután súlyos állapotban került kórházba koronavírus-fertőzés miatt. A kápolna-színpad oldalában elhelyezett bronz dombormű a sárvári származású szobrászművész, Gaál Tamás alkotása. Avatóbeszédében Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke Balázs Fecóra emlékezve úgy fogalmazott: – Mindannyian ismerjük életművét, és tudjuk, mit köszönhet a kápolna Fecó művészetének, szervezőkészségének és jó lelkének. Látszólag a véletlen vezényelte ide a ’80-as évek közepén, de aktív zenei életének több mint a felét töltötte azzal, hogy a kápolnát barátaival együtt megmentse. Az Érints meg még egyszer dalában azt énekelte: „Felhőn ülünk, fenn a város fölött” Fecó most valahol egy felhőn ül, és figyeli a művet, amelynek egyik létrehozója volt.”

Forrás: Szendi Péter

Az emlékművet Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök áldotta meg. A ünnepségen részt vett Balázs Fecó özvegye és fia; Kovács Ferenc, a Kápolnáért Kulturális és Sportegyesület kuratóriumának elnöke és Morgós István, Sitke polgármestere. Péntek este a Korál Tribute Band koncertje nyitotta az idén kétnapos Sitkei rockfesztivált, sorrendben a 34.-et. 

Forrás: Szendi Péter

Péntek este a Korál Tribute Band koncertje nyitotta az idén kétnapos Sitkei rockfesztivált:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában