Jó társaságban

2022.08.02. 18:16

Erdőben táboroznak - Nem csak a horvát gyermekek jönnek szívesen - fotók

Horvát tábort rendeztek a Peruska Mária-kápolnánál, ezen a héten 53 környékbeli gyerek sátorozik az erdőben húsz felnőttel.

Merklin Tímea

Németh Zita Farkasné Lágler Marianna kézműves-foglalkozásán

Forrás: Szendi Péter

Nem feltétel a horvát nyelvtudás, de aki jelentkezik, tudja, hogy horvátul vannak a közös énekek, imák, szentmisék, és részt kell venni a nyelvi foglalkozásokon. Ezzel együtt szívesen jönnek a nem horvát gyerekek is, van, aki sokadszor, mert „jó a társaság”. Kézműveskednek, kirándulnak, este csillagkereső sétára mennek az erdőben. 

Forrás: Szendi Péter

Steiner Mirjana táborvezetőtől megtudtuk, az „őrangyalozás” azt jelenti, hogy egy társuk nevét kihúzzák a kalapból, és aznap az ő kedvében kell járni. A zsidányi focipályán medencét fognak állítani, hogy fürdőzhessenek, a helyi tűzoltók habpartit tartanak. Dumovics István plébániai kormányzó mindennap kilátogat a táborba. A szentpéterfai Németh Zita harmadszor van itt, nagyon élvezi az erdei tábort. A horvátzsidányi Kovács Andrásnak ez a hatodik Peruska-tábora, szereti a közös zenélést, az éneklést, a métázást, az erdőben alvást, egyszóval az egészet. 

Forrás: Szendi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában