Levelet is írnak

2022.08.10. 13:22

Fakivágásról, ezer fa programról – Szombathelyen tartott sajtótájékoztatót az LMP

Vas Népe

Bakos Bernadett, országgyűlési képviselő, valamint Németh Ákos tanácsnok arról is szólt, hogy mennyi fát ültettek el Szombathelyen

Forrás: Unger Tamás

Az Alkotmánybírósághoz fordul és petíciót is indít az LMP a kormány fakitermelést érintő döntései miatt – erről is beszélt a szerdai szombathelyi sajtótájékoztatóján a párt országgyűlési képviselője, Bakos Bernadett. A politikus szerint, ezt a kormányintézkedést az energiaválság megoldására nem lehet használni, hiszen az idén kivágott fával nem lehet idén fűteni.  

Németh Ákos tanácsnok hozzátette: a város közigazgatási területén mintegy 1000 hektár erdő található, annak több mint kétharmada állami tulajdonban van. Így levélben fordultak a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgatójához azt kérve, ne éljen a könnyítés adta lehetőséggel. Lassan három éve irányítja a baloldali városvezetés az önkormányzatot, de eddig mégsem sikerült a kampányban ígért 1000 fát elültetni. Ezzel kapcsolatos kérdésünkre Németh Ákos úgy válaszolt: a mai napig 513 fát ültettek el, köztük többet vállalkozói segítséggel. További 321 fát TOP-os pályázatból fognak elhelyezni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában