Huszan voltak összezsúfolva

2022.08.13. 15:04

Gázra lépett a kisbusz vezetője - Legalább három menekült meghalt, heten életveszélyesen megsérültek Burgenlandban - fotók

Legalább hárman meghaltak és többen súlyosan megsérültek egy balesetben szombat reggel az A6-oson a köpcsényi (Kittsee) határátkelőnél.

vaol.hu

A kisteherautó az A6-os köpcsényi (Ausztria és Szlovákia határán) határátkelőn akart áthaladni, és ott ellenőrizték. A sofőr rálépett a gázra és Ausztria felé menekült. Nyilvánvalóan elvesztette uralmát a kisbusz felett, amelyben több mint 20 ember – köztük egy gyerek – tartózkodott. Legalább hárman meghaltak, 17-en pedig megsérültek, közülük heten életveszélyesen – közölte a tűzoltóság.

Egy nő és két férfi veszítette életét. Feltehetően hét ember súlyosan megsérült. Mindannyiukat a környező kórházakba szállították, néhányukat mentőhelikopterrel. A húsz ember között négy gyerek is volt - közölte Helmut Marban rendőrségi szóvivő.

Öt mentőhelikopter, 15 mentőautó, 13 tűzoltóautó és a rendőrség nagyszabású akcióban vesz részt. - 66 tűzoltó 13 járművel teljesít szolgálatot a mentés még zajlik – mondta Günter Prünner tűzoltóság szóvivője. A köpcsényi autópálya-határátkelőhelyet Ausztria felé lezárták. 

Új fejlemény, hogy a balesetet okozó feltételezett csempészt letartóztatták – tájékoztatott a rendőrség.

Három ember tragikus halála ma a köpcsényi határátkelőn ismét mutatja a csempészmaffia brutalitását és gátlástalanságát. Az embereket teljesen hamis ígéretekkel csábítják, és közben az életüket kockáztatják. A szervezett bűnözés ezen formája elleni határozott fellépés relevánsabb és fontosabb, mint valaha. Ahogy a mai incidens ismét megmutatja, az emberek élete nem számít az emberkereskedő maffiának – a halálukat egyszerűen elfogadják – jelentette ki Gerhard Karner (ÖVP) belügyminiszter.

Ez a tragikus eset ismét megmutatja, hogy a problémákat nem lehet retorikával és PR-ral megoldani, hanem a valóság elfogadásával, politikai megoldások keresésével és megvalósításával. De a szövetségi kormány mérföldekre van ettől – szólt Ewald Schnecker (SPÖ) állami parlamenti képviselő bírálata. - A lehető leghamarabb Európán kívüli folyamatközpontokra van szükségünk. Ez elvenné az üzleti modellt a csempészektől, és megmentené az embereket a veszélyes menekülési útvonalaktól - követeli Schnecker Karner belügyminisztertől.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában