Front jön

2022.08.06. 06:59

Hidegfront jön széllel, de sokkal hidegebb nem lesz

vaol

Forrás: Pixabay

A többórás napsütés mellett északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de zápor, zivatar inkább csak az Északi-középhegység térségében alakul ki. Az északnyugati szél több helyen megerősödik. Vas megyében 32 fok körül alakul a maximum hőmérséklet. - Az ország délkeleti részében viszont 39 fok is előfordulhat - írja a koponyeg.hu

Vasárnap változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel. Csak elvétve fordulhat elő zápor. Az északkeleti szél élénk lesz. 28-33 fok valószínű, pár fokkal tehát felfrissül a levegő.

 

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A tartós hőség okozta tünetek mellet a megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában