Négyhetes leállás

2022.08.03. 12:13

Így várja vissza a gyerekeket a vépi Vadvirág ovi - A festést, nagytakarítást nyárra ütemezték

A Vadvirág Művészeti Óvoda négyhetes leállása alatt egy csoportszobában parkettáznak, három másikban festenek, és az egész épületben kicserélik a villanykapcsolókat, konnektorokat. A helyszínen néztük meg, hogy halad a munka.

Tóth Kata

A bútorok, függönyök már visszakerültek a helyükre a Pipacs csoportban. A fotón Mészáros Csilla és Kányási-Biró Cecília dajkák

Forrás: Szendi Péter

Július 25-én, hétfőn kezdődött a leállás az oviban – ezzel egy időben a festésnek állt neki a kivitelező három csoportban – az egyikben a parkettázás is indokolt. A nagy munka után jártunk a helyszínen, akkor már két helyiségbe visszapakolták a berendezést. A harmadik még színezésre és padlóburkolat-cserére várt. Halvány, pasztelles, kellemes árnyalatokat választottak, minden szobába kicsit mást. A régi, elavult villanykapcsolókat, konnektorokat pedig kicserélték az egész épületben, mutatta az intézményvezető. Alpárné Pálma Kinga elmondta, jövőre tervezik a maradék három csoportszoba felfrissítését.

A komplett fertőtlenítés-takarítás ideje is a nyári leállás. A bölcsőde egy héttel tovább fogadta a legkisebbeket – ott fertőtlenítő tisztítást végeznek a héten. Mivel új az épület, a nagytakarítás még nem indokolt. Megtudtuk még: május óta négy órában egy karbantartó dolgozik az óvodában: rendben tartja az udvart, füvet nyír, gereblyéz, locsol, ha szükséges, a homokozóban homokot ás.

Augusztus 1-jétől szabadságukat töltik a pedagógusok és a dajka nénik is. Az óvoda és a bölcsőde 22-én, hétfőn nyitja meg újra a kapuit. Augusztus 24-én 16 órától a leendő bölcsisek szüleinek lesz szülői értekezlet, 16.30-tól a leendő ovisokénak. A szeptemberben kezdő óvodásoknak és szüleiknek augusztus 29-én és 31-én 9 órától ovinyitogatót, játékos délelőttöt szerveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában