Búcsú

2022.08.08. 17:35

In memoriam Csuk Ferenc helytörténész, író, festő

Merklin Tímea

Forrás: Facebook

Elhunyt a szentgotthárdi helytörténész és kutató Csuk Ferenc (1941.02.19-2022.08.08.), a hírt a fia osztotta meg a közösségi oldalon egy édesapjáról szóló fotóval és egy búcsúzó verssel együtt: 

Csuk Ferenc fontos helytörténeti munkákat, kisregényeket írt, többször kiállították amatőr festményeit.  Legutóbbi vállalkozásai voltak: tavaly a Szentgotthárdi Történelmi Napok felvezető programjaként mutatták be a színházban a „Szentgotthárd nevezetes helyei egykor és ma” című kötetet, amelyben Csuk Ferenc és Horváth Zsuzsanna kalauzolja végig az olvasót a város arculatát meghatározó helyszíneken, bemutatva azok történetét, jelenlegi állapotát, érdekességeit. Idén májusban a szentgotthárdi színházban mutatták be az Emléknél többek ők – Nevezetes személyek Szentgotthárd történetében című helytörténeti kiadványt, amelyet Csuk Ferenc Horváth Zsuzsannával és Talabér Lászlónéval közösen jegyzett.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában