Együtt ünneplünk

2022.08.18. 20:00

Itt a nagy ünnepi programajánló - Mutatjuk az augusztus 20-i programokat Vas megyében

VN

Forrás: VN/archív

Fotó: Szendi Péter

Szombathely: A megyei jogú város önkormányzata a Szent István-szobornál rendez megemlékezést augusztus 20-án 10 órától országzászló felvonással, katonai tiszteletadással. Beszédet mond: Horváth Soma alpolgármester. Közreműködnek: Prikazovics Ferenc, Berki Vonósnégyes, Szilágyi-Varga Diána, Ungaresca Senior Tánccsoport, Szombathely Város Fúvószenekara, MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred Díszalegység.   

Kálvária templom. 8.30-kor ünnepi szentmise lesz, amelynek főcelebránsa Dr. Székely János megyés püspök, aki megáldja az új kenyeret.  

Kőszeg: A városi ünnepség augusztus 20-án 17.30-kor kezdődik a Jurisics téren. Beszédet mond: Vincze Máté a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkára; közreműködik: Angelica Leánykar, vezényel: Gráf Zsuzsanna. 19 órakor a Jézus Szíve Plébániatemplomban ünnepi szentmise lesz, ahol a kenyéráldásra várják a lakosság megszentelendő kenyereit is.  

Celldömölk: A városi önkormányzat és a Kemenesaljai Művelődési Központ augusztus 20-án közös ünnepséget rendez. Reggel 9 órakor ünnepi szentmise lesz a katolikus kegytemplomban, 10 órától a színházteremben köszöntőt mond: Fehér László polgármester és Ágh Péter országgyűlési képviselő. Az ökumenikus igehirdetés és kenyérszentelés után fellép Tóth Ákos, a Soltis Színház művésze és a Kekeri Citeraegyüttes. 

Sárvár: Zajlanak a 41. Nemzetközi Folklórnapok a Nádasdy-várban. A Nemzetközi Folklórnapok zárónapján ünnepi és családi programokkal várják az érdeklődőket a Nádasdy-várban. A programok ingyenesek. A folklórtalálkozó augusztus 20-án Szent István napi, és Sárvár város születésnapi ünnepségével, tűzijátékkal és utcabállal zárul. Szombaton 11 órától fellép a Portéka Színpad, 15 órától a moldvai táncosok. 17 órakor ünnepi Köszöntőt mond Kondora István polgármester, majd 17.30-kor kezdődik a 41. Nemzetközi Folklórnapok gálája. Fellép az Ungaresca, a Sárvár Senior Néptáncegyüttes, a Kenyeresi Hagyományőrzők, a Regős együttes, Báró Maszkura, Tintér Gabriella, Kornis Anna és a Mezzo. 23 órakor kezdődik a tűzijáték, 23.30-kor a Kitti Live koncert.  

Vasvár: A városi ünnep augusztus 20-án 10.30-kor a Nagy Gáspár Művelődési Központban kenyérszenteléssel kezdődik, beszédet mond Tóth Balázs polgármester. Fellép a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes, és átadják a Hegyhát Vidék Vagyonvédelmi Közalapítvány elismeréseit.   

Répcelak: Az augusztus 20-i ünnepség 17 órakor kezdődik a Szent István Király katolikus templomban. Ünnepi beszédet mond Pálla Péter önkormányzati képviselő, átadják a Répcelak Városért Díszoklevet, és megáldják az új kenyeret.   

Szentgotthárd: Augusztus 20-án 8.30-kor Szentgotthárd Város Fúvószenekara ad térzenét a templom előtt, 9 órakor kezdődik a szentmise. Utána lesz a városi ünnepség kitüntetések átadásával. 15.45-kor kezdődnek a kulturális programok: fellép a Rozmaring Táncegyüttes, majd 16 órától Mutyi bohóc tart előadást a gyerekeknek. 17 órától színpadra lép a KIS RADHOST és Béri Balogh Ádám Táncegyüttes, 18 órától Éder Gabee, 21 órától a Holywood Rose koncertezik.   

Vép: Augusztus 20-án a templomkertben rendezik a városi ünnepét. 9 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, beszédet mond: Kovács Péter polgármester. Az új kenyeret Németh Tamás plébános áldja meg.  

Bük: Ünnepi testületi ülést tartanak a hivatalban augusztus 20-án 10 órától.  Műsort ad a Rózsabors Műhely, beszédet mond Dr. Kapiller Sarolta, a Vas Megyei  Kormányhivatal KőszegiJárási Hivatal vezetője; a kitüntetéseket Dr. Németh Sándor polgármester adja át. Az új kenyeret megáldja és megszenteli Bakay Péter evangélikus lelkész. Dr. Szalay Gábor katolikus plébános.    

Csepreg: Közös álom egy kenyérben címmel rendeznek programot a művelődési házban augusztus 20-án 14 órától. A Kovászolók társasága arra a közösségi programra hívja az érdeklődőket, hogy süssék meg együtt közösen az ünnepi kenyerüket. A műsorban fellépnek: Csepregi Fúvószenekar és a Mazsorett csoport, Citera Együttes, Répce Party County, Horváth Béla és zenész barátai.   

Vát: Szent István király napi búcsúra várják a híveket, búcsújárókat, zarándokokat augusztus 20-án a Váton. Gyónási lehetőség lesz 9:30-tól, a szentmise 10 órakor kezdődik, a főcelebráns: Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök, aki megáldja a felújított kápolnát.  

Nemescsó: A Tézsula Hagyományőrző Egyesület augusztus 20-án a faluház udvarán tartja az új kenyér ünnepét, amely egyben gasztronómiai utazás a régi idők világába. 10 órakor kezdődik a házirétes-készítés, 12 órakor fellép a Vassurányi Dalkör, és bemutatkozik Kolnhoffer Péter népi iparművész szalmafonással, majd megszentelik az új kenyeret, és műsort adnak az Ács Mihály AMI növendékei. 13 órakor díjátadó ceremónia lesz, 13.30-kor régi ételeket lehet kóstolni, 14 órakor színpadra lép a Tézsula Nótakör, 14.30-kor a Közép-Burgenlandi Magyar Egyesület Énekkara. 15.30-kor a Kőszegszerdahelyi Flórián Tűzoltó Énekkar dalol, majd műsort ad Tamás Gábor és Tamás Zsolt.  

Mersevát: Falunapot rendeznek augusztus 20-án, 9.30-kor megnyílik a Merseváti Hímzőszakkör kiállítása. 10 órakor rádióvezérelt autók bemutatója lesz. 15.30-kor lesz a kenyérszentelés és az ünnepi megemlékezés. 17 órakor „Egy életen át kell játszani...” címmel magyar rock slágerek szólalnak meg, utána  gulyás party. 19 órától fellép Lakics Balázs, Krisz Rudi, 21 órakor brazil szamba show, 22 órakor tűzijáték.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában