Fejlesztés

2022.08.15. 20:23

Jól haladnak és várhatóan még az idén be is fejeződnek a csatornázási munkák Merseváton

Gőzerővel zajlik és várhatóan még az idén befejeződik a csapadékvíz-elvezetés kiépítése a falu egy részén. Régóta vártak már erre a lakók.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Unger Tamás

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék többször okozott már gondokat Merseváton: a víz befolyt a pincékbe, elárasztotta az utakat. Csillag Albert polgármester 2015 óta azon dolgozott, hogy megoldódjon a csapadékvíz-elvezetés, végül tavaly a Terület- és településfejlesztési operatív programban nyílt rá pályázati lehetőség. Az elnyert 270 millió forintból most öt utcában valósul meg a fejlesztés, de már elbírálásra vár egy következő pályázat is, amelyből a falu másik felén megépülhet a csatornahálózat. 

© Unger Tamás

Forrás: Unger Tamás

A támogatás teljes egészében fedezi a költségeket, az önkormányzatnak és a lakóknak sem kellett önerőt fizetniük. Csillag Albert elmondta, jelenleg több mint ötvenszázalékos a készültség. A munkálatok befejezési határideje hivatalosan jövő év márciusa, de várhatóan még a tél beállta előtt végeznek a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában