Meddig tarthat a buli?

2022.08.26. 12:16

Karneváli incidens: a városvezetés a szervezőkre mutogat

VN

Forrás: Cseh Gábor

Az éjszakai incidens úgy tűnik, árnyékot vet a szombathelyi önkormányzat által életre hívott fesztiválra. A ügy kapcsán megkerestük Nemény András polgármestert, aki pár órával a történtek előtt nyitotta meg ünnepélyes keretek között a 21. Savaria Történelmi Karnevált. Megkérdeztük, van-e, várható-e következménye a történteknek. A karneváli programfüzetben nem szerepel, azután is érdeklődtünk: meddig tart nyitva a Borok utcája vagy a Sörtér, és hogy az önkormányzattól kaptak-e bármilyen utasítást erre vonatkozóan a szervezők?

Tettük ezt azért is, hogy megtudjuk, ma este és a hétvégén mire készüljenek a karneválozók: hajnali 1 óra után társasági programjukat esetleg máshol folytassák-e, ha a Borok utcájában vagy a Sörtéren esetleg erre nincsen mód.    

Kéner Balázs, a városháza kommunikációs vezetőjétől azt a választ kaptuk: kérdéseinkkel forduljunk a szervező Savaria Turizmus NKft.-hez, emellett jó szórakozást és kellemes kikapcsolódást is kívánt számunkra a 21. Savaria Történelmi Karneválon. 

Ezzel párhuzamosan megkerestük a város jegyzőjét is, hogy megtudjuk: a közterület-használatra vonatkozóan van-e időbeli vagy más korlátozás a karnevál ideje alatt. Dr. Károlyi Ákos szintén azt közölte:  Savaria Történelmi Karnevált a Savaria Turizmus Nkft. szervezi, ezért kérdéseinket a cég ügyvezető igazgatójának tegyük fel. 

Ezt természetesen már korábban megtettük. Amint választ kapunk, azt is közzétesszük.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában