Évadkezdés

2022.08.11. 13:00

Karneválszínházi árukapcsolás Szombathelyen - Aztán a Sirállyal nyitja a 15. szezont a WSSZ

Már nyitva van a Weöres Sándor Színház Király utcai jegyirodája, ahol nemcsak a közelgő karneválszínházi előadásra válthatunk jegyet, hanem megkezdődött a bérletárusítás is: a WSSZ 15. - vagyis jubileumi évadára. Aki összekapcsolja a kettőt, kedvezménnyel juthat karneválszínházi belépőhöz, sőt egyéb kedvezményekkel is csábítják a nézőket. Hiszen az új mottó szerint: "A színházban a helyed."

Ölbei Lívia

Valódi hamisítvány. Kern András és Hernádi Judit

Forrás: WSSZ/Orlai Produkció

Az évadbérletesek például  két előadást, a szabadbérletesek egy előadást nézhetnek meg belépő nélkül azokhoz képest, akik szólójegyet vásárolnak a WSSZ 2022/23-as évadának bemutatóira. Aki pedig a bérlet mellé a karneválszínházi vendégjátákra is jegyet vált, ugyancsak kedvezményt kap. 

Ahogy szoktuk: a karneválszínházi előadással "megyünk bele" a Savaria Történelmi Karneválba - de bemelegítés lesz ez az előadás az évadhoz is.  Ahogy az előzetes mondja: "Stephen Sachs amerikai szerző vígjátéka, a Valódi hamisítvány egy végtelenül szórakoztató, lebilincselő darab, igazi jutalomjáték két olyan sziporkázó humorú, zseniális színésznek, mint Hernádi Judit és Kern András." Öt alkalommal kerül színre az előadás Szombathelyen, a megyeháza udvarán, augusztus 23-a és 27-e között.

Az 1959-es születésű szerző két, látszólag nagyon különböző figurát hoz össze az izgalmak és nagy fölismerések kedvéért:  Maude különc, szabadszájú és harsány nő, Lionel pedig kifogástalan modorú, művelt és meglehetősen cinikus férfi. Ők ketten talán soha nem találkoztak volna, hiszen Maude munkanélküli pincérnőként egy lepukkant lakókocsiparkban él Kaliforniában, Lionel pedig egy neves művészeti alapítványnál dolgozik a kontinens másik felén, New Yorkban. Csakhogy Maude-nak van egy féltve őrzött kincse: egy szerinte milliókat érő Jackson Pollock-festmény, aminek a valódiságáról szeretne hiteles szakértői véleményt kapni, és most Lionelre vár a feladat, hogy megállapítsa, Maude festménye valódi-e. Hogy mi sül ki ebből a találkozásból, hamarosan megtudhatjuk. A rendező Valló Péter, akiben - ahogyan az elmúlt években Szombathelyen megtanultuk - mindig bízhatunk.

Közben a WSSZ társulata már a Csehov-bemutatóra készül. A Sirály rendezője Widder Kristóf, az új (színházi) utakat kereső Trepljovot Major Erik játssza. Csehov egyre aktuálisabb - és minden ellenkező híreszteléssel szemben nagyon szórakoztató. Csehov-premier az Akacs 7. nagyszínpadán: szeptember 23-án. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában