Őrizetben "platinázásért"

2022.08.04. 08:31

Katalizátorlopásokra szakosodott fiatal elkövetőket fogtak el a szombathelyi rendőrök

Horváth Balázs

Forrás: police.hu

Az egyik közösségi média csoportban tűnt fel egy bejegyzés, miszerint a szombathelyi Oladi lakótelepen, a Kodály Zoltán utcában több autóról levágták a katalizátort, és ezzel nagy kárt és bosszúságot okoztak a tulajdonosoknak. A bejegyzés miatt a Vas Megyei Rendőr-főkapitánysághoz fordultunk, mivel információink szerint a városban más helyen is hasonló rongálások és lopások történtek.

A Rendőrségen megerősítették, hogy több hasonló bejelentés is érkezett, ezért a Bűnügyi Osztály nyomozást rendelt el az ügyben.

Forrás: police.hu

A szombathelyi nyomozók látókörébe két huszonegy és egy huszonöt éves szombathelyi fiatal került. Az eljárás során a beszerzett adatok, információk és vallomások alapján megállapították, hogy a három férfi jellemzően az éjszakai órákban, lakótelepi vagy külterületi parkolókban leállított gépkocsikat szemelt ki. A három elkövető két kerékpárral közlekedett a helyszínek között és a náluk lévő kézi szerszámokkal összesen hat gépkocsi katalizátorát tulajdonították el, vagy kísérelték meg eltulajdonítani - írja a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság hozzánk eljuttatott közleményében.

Az elkövetőket a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Mindhárom férfival szemben – őrizetbe vételük mellett – dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Az elkövetőket a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Mindhárom férfival szemben – őrizetbe vételük mellett – dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Szombathelyi Rendőrkapitányság

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában