Változott a színe

2022.08.03. 15:00

Kemoterápia után furcsa mellékhatást tapasztaltak a Szombathelyi Állatkórházban Tappancsnál, de meggyógyult

A kiskutya súlyos betegsége után mára teljesen tünetmentes lett, csak a szőre színe szürke helyett barna lett.

vaol.hu

Forrás: Facebook/Szombathelyi Állatkórház

A Szombathelyi Állatkórház hivatalos közösségi oldalán arról számoltak be, hogy Tappancs féléves kemoterápiás kezelése sikerrel járt, tünetmentes lett, viszont egy furcsa mellékhatás jelentkezett nála, az eddig szürke színű kiskutya teljesen barna lett. 

- Tappancs 2021. novemberében érkezett az állatkórházba kivizsgálásra, előtte már több állotorvosnál is járt, azonban sajnos betegségét nem sikerült kideríteni. A vizsgálatok során hasüregében rendkívül sok cisztózus képletet talált dr. Vizserálek Rájen, melynek cytologiai vizsgálata során kiderült, hogy a kutyus rendkívül súlyos nyirokcsomó eredetű daganatban szenved. Gazdái szerettek volna mindent megtenni érte, ezért a kemoterápia mellett döntöttek. Tappancs először hetente, majd 2 hetente járt hozzánk kezelésre. A kutyák a kemoterápiát jól viselik, nem figyelhetők meg azok a mellékhatások mint embereknél. A féléves kezelés után Tappancs teljesen tünetmentes lett, azonban egy furcsa mellékhatás mégis jelentkezett nála, az eddig szürke színű kiskutya teljesen barna lett. Reméljük, Tappancs még sokáig köztünk lesz, és csak a kontroll vizsgálatokon találkozunk vele - áll a bejegyzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában