Film, főzés, koncertek

2022.08.14. 13:47

Kisautók, kutyák és lovak a vasárnapi folytatásban: falunap Sében, gyerekekre szabva - fotók

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Kellemes időben, jó hangulatban telik a második alkalommal megszervezett Gyerkőcfesztivál és Falunap Sében. A főzőversenyt a Kacarász csapata nyerte: egyben sült tarját készítettek kemencében.  

Pénteken este filmvetítéssel kezdődött, szombaton reggel közös ébresztővel és családi versennyel folytatódott a falunap Sében. A legkisebbeket légvár, rodeóbika, trambulin, vízi dodzsem várta a rendezvény ideje alatt. A jó hangulatot fellépők sora alapozta meg, többek között a Csillagvirág Citerazenekar, a Toronyi Asszonykórus és a Pásztorházy György gitáros együttes előadását hallhatta a közönség. A falu lakóit dottó kisvonat szállította a rendezvény helyszínére. A főzőversenyt a Kacarász Team nyerte: előételként erdei gombalevest készítettek vargányával, a kemencében sült tarját pedig krumplipürével, pecsenyelével és bacongyűrűbe zárt zöldbabbal tálalták.  

Tavaly pályázati forrásból, idén a nagy sikerre való tekintettel, helyi vállalkozók támogatásával szervezték meg az egész hétvégés programot – mondta el Nagy Róbert polgármester. Hozzátette: az utóbbi időben sokan költöztek a településre, az ilyen endezvények erősítik az összetartozást a falu lakói között.  

A programok vasárnap délután 15.30-tól az óvodások műsorával folytatódik. Lesz továbbá lovas és kutyás bemutató, és jönnek a WRC kisautók is. A rendezvénysorozatot Sipos F. Tamás koncertje zárja 20 órától. Előtte megtartják a tombolasorsolást is.  


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában