Kitüntetések állami ünnepünkön

2022.08.19. 18:32

Magas állami kitüntetésben részesült Harangozó Bertalan és Tóth Zoltán

Nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából magas állami kitüntetésben részesült Harangozó Bertalan, a Vas Megyei Kormányhivatal volt vezetője és Tóth Zoltán, a Celldömölki járás főállatorvosa.

vaol.hu

Harangozó Bertalan, Vámos Zoltán, Tóth Zoltán

Forrás: László Dénes/Miniszterelnökség

Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét (polgári tagozat) adományozta Harangozó Bertalan érdemesült kormánymegbízottnak, ily módon ismerve el több mint három évtizedes közéleti szolgálatát.

Harangozó Bertalan 2011 és 2022 között, három kormányzati cikluson keresztül állt a Vas Megyei Kormányhivatal élén. Korábban Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestereként (1990–1994) és a Vas Megyei Közgyűlés alelnökeként (1994–1998) is tevékenykedett.

Az államfő Magyar Ezüst Érdemkereszt (polgári tagozat) adományozásával ismerte el dr. Tóth Zoltán több mint négy évtizedes példaértékű szakmai szolgálatát.

Dr. Tóth Zoltán 1981-ben kezdte meg állatorvosi tevékenységét, két esztendővel később pedig a hivatásához kapcsolódó hatósági feladatvégzést. 2015 októberétől a Vas Megyei Kormányhivatal kötelékébe tartozó Celldömölki Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának vezetője, járási főállatorvos.

A kitüntetéseket dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át Budapesten, 2022. augusztus 19-én. Az átadási ünnepségen részt vett a Vas Megyei Kormányhivatal vezetője, Vámos Zoltán főispán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában