Biztosítottak a feltételek

2022.08.12. 15:26

Megalapozatlan hírek: teljes kapacitással működik továbbra is a sárvári fürdő

Tömböly Ágnes

Forrás: Cseh Gábor

Megalapozatlanok azok a hírek, amik a sárvári fürdő működésének korlátozásával kapcsolatosan megjelentek – jelentette ki Kántás Zoltán ügyvezető igazgató. Rendkívüli képviselő-testületi ülésen adott tájékoztatást Kondora István, Sárvár polgármestere a fürdő helyzetéről, illetve a gázszolgáltatás beszerzésére kiírt eljárásról. A városvezetőtől megtudtuk, a képviselő-testület felhatalmazta arra, hogy amint minden információval rendelkezik, belátása szerint döntsön a folyamatban lévő beszerzési eljárás kapcsán, ezzel együtt természetesen a teljes felelősséget is vállalta. - Ma egy online egyeztetést tartottunk. Elmondhatom: van elfogadható ajánlat, amire rá lehet bólintani és amivel december 31-éig biztosítható a gázellátás a sárvári fürdő számára.

- Egyik legnagyobb földgázfelhasználóként a teljes fürdőágazatot sújtja a most kialakult helyzet. A kereslet-kínálati oldal felborulása miatt a gázbeszerzéseknél tapasztalható, hogy mintegy tízszeresen emelkedtek az árak, ami meglehetősen nagy feladat elé állít minket – ezt már Kántás Zoltán, a sárvári fürdő ügyvezető igazgatója tette hozzá. Úgy folytatta: - A társaság menedzsmentje a tulajdonos önkormányzattal együttműködve folyamatosan azon dolgozik, hogy a cég működőképessége folyamatos legyen.

Kántás Zoltán kitért arra is: a napokban lezárják a gázbeszerzési eljárást, így az arra vonatkozó szerződést hamarosan aláírhatják a felek. - Ennek jóvoltából pedig december 31-éig biztosított lesz a gázszolgáltatás a komplexumban, a jövő évre vonatkozó mennyiségi igényeket év végén kötik le. A társaság közel jövőbeli működésére teljes mértékben rendelkezésre áll a forrás. Így megalapozatlanok azok a hírek, amik a sárvári fürdő működésének korlátozásával kapcsolatosak – tette hozzá Kántás Zoltán.

Emlékezetes, hogy a fürdőt üzemeltető társaság számára korábban is nyújtott már nehéz helyzetben segítő kezet a kormány. Kondora István polgármester kérdésünkre beszélt arról is: 2020 őszén kaptak 1,8 milliárd forint kormányforrást, és abból 2020 decemberében, majd 2021 februárjában rendezték a Sárvári Gyógyfürdő Kft. kötvényterhének esedékes törlesztőrészletét. Ezzel pedig a fürdő működését a Covid-járványhelyzet ellenére tudták stabilizálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában