Már zajlik a munka

2022.08.25. 10:39

Megújul négy zanati utca, az ígéret szerint azokat átveszi az önkormányzat

Szombathelyen a Korpás utcában szerdán már zajlott a munka, megújul négy utca a zanati városrészen.

Tömböly Ágnes

Augusztus végére befejezhetik az útfelújítást a négy zanati utcában

Forrás: Cseh Gábor

Komoly figyelmet kapott az elmúlt hónapokban a Fenyő, a Korpás, az Áfonya és az Eper utcákban az utak állapota, és azok rendezetlen helyzete. Lassan húsz évre visszanyúló probléma, hogy azokat nem vette át a város. 

Az önkormányzat elzárkózott attól, hogy elvégezze a burkolat helyreállítását, ezért Putz Attila képviselő és több lakó kezdeményezésére alakult egy polgári jogi társaság, ez végzi most a beruházást. Ahhoz az ingatlantulajdonosok mintegy 85 százaléka csatlakozott. 

Az úttársaság elnöke, Hazafi László kérdésünkre úgy tájékoztatott: 63 millió 164 ezer forintért a Terra-Mix Hungary Kft. kivitelezésében augusztus végéig újítják meg az utakat. Júliusban írtak alá egy háromoldalú megállapodást az önkormányzattal és a kivitelezővel, eszerint október végéig kell majd elszámolniuk a város felé. A pénzt csak az útfelújításra fordíthatják, egyéb költségekre (banki, ügyvédi költségekre és a műszaki ellenőr díjazására) nem nyújt fedezetet, azt a lakóknak kell rendezniük.  

Az önkormányzat a négy zanati út felújítására korábban 39 millió forintot különített el a költségvetésben, júliusban azonban az úttársaság megkapta a beruházáshoz szükséges teljes összeget. Ismeretes, Hende Csaba országgyűlési képviselő közbenjárására tavasszal kormányígéret született, hogy a rekonstrukció költségeinek felét központi forrásból fizetik. Ezt most előfinanszírozta a város.

Hazafi László kitért arra is: a felújítás után az úttársaság azonnal kezdeményezi az önkormányzatnál az utak átvételét.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában