Fejlesztések a kisvárosban

2022.08.12. 17:30

Négycsillagos kempinget, új konyhát, étteremet alakítottak ki - Kutyabarát város lett Bük - fotók

Átadták a „Bükfürdő 2021" projektben megvalósult termelőkonyhát és éttermet, valamint a felújított Thermal Campinget pénteken.

Merklin Tímea

Forrás: Ohr Tibor

Az ünnepségen Koós Melinda, a fürdő vezérigazgatója elmondta, hogy a nagymúltú létesítmény két jelentős beruházást zár az idén hatvanéves büki gyógyfürdő. Egyrészt elkészült a termálkemping teljeskörű felújítása, valamint a végéhez ért a fürdő területén található központi konyha és étterem építkezése is. Amint mondta, büszke arra, hogy a turizmus számára különösen nehéz elmúlt néhány évben sem tétlenkedtek, hanem a jövőbe mutató fejlesztéseken dolgoztak. A kemping modernizálását sok visszatérő vendég várta. 

Az eddig is árnyas területen további ötvenkilenc fát, huszonkétezer cserjét és tizenhatezer évelőt ültettek, automata öntözőrendszer biztosítja a kilencezer négyzetméteres, megújult füves terület öntözését. 153 beállóhely, 10 mobilház, a sátorozók számára külön kialakított zöld terület várja az érkezőket. Megújult a téli vizesblokk, a vendégek kényelmét szolgálja az új játszótér, grillpark a sporteszközök és a hátsó részen a kutyapark, ami a büki állateledel-gyár támogatásával valósult meg. A kemping így már megfelel a négycsillagos minősítés kritériumainak.  

Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatója beszédében kiemelte: 2022 január és július között 118 ezer vendég volt itt, akik 403 ezer vendégéjszakát töltött el Bükfürdőn. A vendégek 53 százaléka belföldi volt. Az összes külföldi vendégéjszakák 42 százalékát a csehek, 23 százalékát az osztrákok, és 19 százalékát a németek töltötték el. Kiss Tímea Dóra, a kutyapark létrehozását támogató Nestlé Purina kommunikációs vezetője köszöntőjében arról beszélt, hogy a négylábú kedvencekkel teljesebb az élet, ehhez járul hozzá gyáruk az állateledelekkel is. Dr. Németh Sándor polgármester az itt élők és a vezetők településbe és a fürdőbe vetett hitét és bizalmát emelte ki, amely az utóbbi hatvan év során valamennyi időszakot jellemezte: a fürdővel vele járt a fejlesztés, bátor stratégiával jött létre a fürdőváros. 

Ágh Péter országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy minden Vas megyei büszke lehet arra, hogy a fürdő hatvan éve működik, és Magyarország kormánya megbecsüli ezt a helyet, tisztában van azzal, hogy micsoda kincset jelent ez a vidék és a gyógyfürdő, és az itt elérhető szolgáltatások. Bükfürdő mindig is élményt kívánt nyújtani az ide érkezőknek, jelenleg 21. századi minőségben teszi ezt.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában