Példás összefogás

2022.08.20. 20:30

Nem érkezett meg a mentesítő busz az ukrán gyerekekért, Szombathelyen éjszakáznak

Nagyszerű összefogás alakult ki a városban a megsegítésükért.

vaol.hu

Forrás: Horváth Balázs

Ahogy arról beszámoltunk, péntekről szombatra virradóra lerobbant egy busz Szombathely határában, ami ukrán menekült gyerekeket vitt volna Olaszországba. A kuplungprobléma miatt mozgásképtelenné vált jármű a város határában egy bevásárlóközpont parkolójában állt meg, a gyerekek és négy kísérőjük ott éjszakázott. Szerencsére nagyon sokan segítettek étellel és itallal, megoldódott a tisztálkodásuk is. Az eredeti terv szerint jött volna egy másik busz, ami Olaszországba viszi a bajbajutott csapatot, de végül nem érkezett meg.

A megyei védelmi bizottság koordinálásával sikerült megoldást találni a problémára, a 34 gyereket és a 4 felnőtt kísérőt Szombathelyen, az ELTE  egyik kollégiumában szállásolták el. A parkolóból is egy felajánlás segítségével jutottak el a gyerekek a szálláshelyre: egy buszos vállalkozó a közösségi médiában látta, hogy mi történt, és elment a csoportért.

Sikerült alkatrészeket is szerezni az elromlott járműhöz, amit vasárnap reggel megjavítanak, hogy folytathassa az utat. A gyerekek és kísérőik élelméről az egyházmegyei karitász és a vöröskereszt gondoskodott. 

Többen is elsírták magukat amiatt, hogy mennyi spontán segítséget kaptak és ezúton szeretnék megköszönni mindenkinek ezt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában