Társasház felújítása

2022.08.10. 18:18

Olvasói panasz: hullik a vakolat az utcára az építési munka közben Szombathelyen

Ezt is kifogásolja az egyik szombathelyi társasház felújításával kapcsolatosan olvasónk.

Vas Népe

20220809 Büki Zoltán panaszos, Szova társasház felújítása, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

Hetek óta zajlik a Szűrcsapó utca 28–34. szám alatti társasház felújítása. Szigetelik és színezik az épület homlokzatát. Örülnek a lakók, hiszen megszépül és energiatakarékosabbá válik a társasház, ingatlanjuk értéke pedig ennek jóvoltából növekedhet. Az örömbe azonban üröm is vegyül. A házban lakó Büki Zoltántól megtudtuk: egy évvel ezelőtt a lakóház közgyűlésén arról kaptak tájékoztatást, hogy az általuk addig befizetett felújítási alapból és banki hitelből lehetőség nyílik az épület rekonstrukciójára.

 Miután egy árajánlatot elfogadott a társasházi közgyűlés, 2021 októberére-novemberére ígérték a munkálatok megkezdését. Ősszel azonban hiába várták, nem kezdődött el a rekonstrukció. 

– Arra hivatkozva, hogy a társasház banki hitelkérelme lassan futott át, a felújítás csak tavasszal indult meg. Amikor elkezdődött a kivitelezés, jelezte a Szova Nzrt. a lakóknak, hogy a cég, amelyik a munkát végzi, költségnövekedésre hivatkozik, és nem tudja azért az összegért befejezni a beruházást, mint amennyiért vállalta – mondta el Büki Zoltán, aki szerint más választásuk nem nagyon volt, elfogadták a helyzetet, a lakóközösség jóváhagyta a magasabb árat, és vállalták a havi mintegy kétezer forintos többletterhet. 

– Addig, amíg az épület hátsó részén folyt a munka, nem volt probléma, ám ahogy átértek a parkoló felőli oldalra, megsokasodtak a panaszok – erről is beszélt Büki Zoltán. – A munkások reggel fél hétkor kezdenek, majd sokszor délután két óra körül eltűnnek. Ennél nagyobb probléma, hogy az állványra nem húztak védőhálót, így a lehulló vakolat és a malteranyag hullik rá az ott álló autókra és arra sétálókra. Kerestük a társasházat kezelő önkormányzati céget, ám egyelőre kérdéseinkre nem kaptunk választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában