Demonstráció

2022.08.02. 19:29

Pár tucatnyi embert mozgatott meg a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi tüntetése

Országszerte demonstrációt tartott a Mi Hazánk Mozgalom, a megmozdulás helyszínei között Szombathely is szerepelt.

Vas Népe

Forrás: Cseh Gábor

Giczy József, a Mi Hazánk Mozgalom Vas megyei elnöke köszöntőjében jelezte, ez nem a baloldali összefogás és nem is a Fidesz rendezvénye, hanem a Mi Hazánk Mozgalomé. Azért hirdette meg a mai demonstrációt, mert a kormány a kevésbé jó intézkedésein nem változtatott, így a rezsidíjat érintő módosításokat és a kata-törvény megváltoztatását emelte ki. A rendezvényen kedd délután néhány tucatnyian jelentek meg. 

- Nemcsak a megszorítások ténye felháborító, hanem az a mód is, ahogyan ezt a kormány bevezeti, ahogyan ezt a törvényt egy nap alatt az országgyűlésen keresztül verték – erről is beszélt Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője. Majd a rezsidíj-változás kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy az olyan családokat hozhat nehéz helyzetbe, ahol például két gyerek van és egy nagyszülő is a háztartásban él. Ők - a politikus szerint - nem férnek bele abba a fogyasztási átlagba, amit a kormány határként meghúzott.

 

Dúró Dóra beszélt a vagyonadó kivetésének lehetőségéről és a multinacionális cégek megadóztatását is fontosnak tartaná. - Hosszú távon az országnak az élelmiszer önrendelkezés útjára kell lépnie - fogalmazott a képviselő, utalva arra, hogy Magyarország alapvetően agrár adottságokkal rendelkező ország. A párt alelnöke élesen bírálta a baloldali politikusokat is, így elfogadhatatlannak tartja azt, hogy Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője azért szólalt fel az Európai Parlamentben, hogy „beárulja” a magyar kormányt azért az intézkedésért, mert literenként 480 forintért vehetik az üzemanyagot az emberek.

Dúró Dóra az országhatáron tapasztalt migránsáradattal kapcsolatosan is hatékonyabb fellépést szorgalmazott a magyar emberek és Magyarország védelme érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában