Bemutatták a kötetet

2022.08.04. 17:38

Rábavidéki szellemjárás - játék és turisztika egy kiadványban

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Bemutatták a Rábavidéki szellemjárás című kötetet, amelyből 1500 darab készült magyar nyelven,  500 darab pedig szlovén nyelven. Előbbi a Hungarikum pályázat támogatásával valósult meg, utóbbihoz a Muraba Európai Területi Társulás biztosított forrást. A kiadvány a helyi identitás őrzését, erősítését és a turizmust szolgálja, segítségével bejárható Szentgotthárd és térsége, a hat szlovén ajkú településsel Alsószölnökkel, Apátistvánfalvával, Felsőszölnökkel, Kétvölggyel, Orfaluval és Szakonyfaluval együtt.  

A kiadvány bemutatásán részt vettek a térség polgármesterei és turisztikai szakemberei, valamint a helytörténeti szervezetek képviselői. Holecz Károly, a z Országos Szlovén Önkormányzat elnöke, V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Papp Bálint, a Muraba ETT igazgatója is méltatta a kiadványt, a szerző, Körmendy Gál pedig a kötetről beszélt röviden a jelenlévőknek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában