Sikeres pályázatok

2022.08.19. 16:00

Rendkívüli ülést tartott a csepregi városi képviselőtestület csütörtökön, fontos döntések születtek

Megvan a kivitelező: elkezdődhet Csepregen a Téglagyári út megépítése két kilométer hosszan. Telekvégeket vesznek az óvodaudvar bővítéséhez

Vas Népe

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

A képviselők zárt ülésen döntöttek a külterületi helyi közutak fejlesztése projektről, aminek eredményéről Horváth Zoltán polgármester utána kihirdette: sikerült eredményes közbeszerzési eljárást lefolytatni, kiválasztották a kivitelezőt. A rendelkezésre álló pályázati összeg – közel háromszázmillió forintot nyertek a Vidékfejlesztési Programból - és a hozzá kapcsolódó kötelezően vállalt önerő – mintegy húszmillió forint – elég lesz a Téglagyári út megépítésére két kilométer hosszan.  A tervek szerint így munkaterületté válhat az érintett szakasz, bíznak benne, hogy még idén a teljes kivitelezés végigfut. 

© Unger Tamás

Testületi, 20220819, Csepreg, ut, Unger Tamás / Vas Népe
Forrás: Unger Tamás

Döntöttek az óvoda- és bölcsődeprojektben vásárolandó telkekről is. Az óvoda területéből egy kicsit lecsíptek, amikor mellé építették a bölcsődét, viszont szeretnék, ha a gyerekeknek továbbra is tágas játéktere lenne, ezért a szomszédos kertvégekből szeretnének megvenni összesen 1000-1500 négyzetméternyi területet. Ez négy telket érint, de sok a tulajdonos, a jogi procedúra lesz hosszadalmas, de az előzetes egyeztetések szerint sikeres.  

A képviselők abban is döntöttek, hogy addig is, amíg a VasiVíz Zrt. sorsa eldől, és amíg még az önkormányzatok a többségi tulajdonosok, megcsináltatják a víz- és szennyvíz-bekötéseket azokon a területeken, ahol a terveik szerint utakat fognak majd építeni.

A Területi Gondozási Központ ügyét levették a napirendről. 

© Unger Tamás

Forrás: Unger Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában