Elismerés

2022.08.09. 16:00

Számos érték megmentése fűződik a nevéhez: díszpolgár lett Takács László nádasdi plébános

Nádasd képviselő-testülete díszpolgári címet adományozott Takács László római katolikus plébánosnak, aki 1983 óra szolgál a településen, és nemcsak az egyházi munkában, hanem a falu közösségi életében is aktív.

VN

Takács László plébános

Forrás: Nádasdi Római Katolikus Egyházközség

A díszpolgári címmel Takács László plébános Nádasd iránti hűségét, szakmai tudását, példaértékű munkáját ismerte el a település. Takács László plébános harminckilenc éve látja el a Nádasdi Római Katolikus Egyházközség lelkipásztori teendőit. Számos épített érték megmentése fűződik a nevéhez nemcsak Nádasdon, de szerte Vas megyében is. Az egyedülálló nádasdi Rotunda mellett köztéri szobrok, emlékművek, útszéli keresztek őrzik gondos, körültekintő munkáját. Az egyházon belül végzett szakmai munkája szerteágazó: ellátja a társközségek egyházi tevékenységeit, vigaszt nyújt a betegségtől elgyengültek számára, emellett erőn felül próbál segíteni minden rászorulón. Rendszeresen jelennek meg írásai a helyi lapban, aktív tagja az Együtt Nádasdért Egyesületnek. Honismereti tevékenysége elismerésre méltó, testületi üléseken közérdekű problémákra hívja fel az önkormányzat figyelmét. 

A gasztonyi születésű Takács Lászlót 1968-ban szentelték pappá, szolgált Egerváron, Szentgotthárd-Rábakethelyen, Sárváron, Szombathelyen, és közel négy évtizede, 1983-ban lett Nádasd plébánosa. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában