Uniós támogatással

2022.08.24. 18:30

Telt házzal nyit a bölcsőde Horvátzsidányban

Mintegy 170 millió forintnyi uniós támogatással épült új bölcsőde Horvátzsidányban. Az intézmény szeptember 1-jén hivatalosan is megnyitja kapuit.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: VN

Horvátzsidány még 2019-ben adott be pályázatot új bölcsőde építésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. A tényleges munka tavaly kezdődött és rekordidő alatt, mintegy 330 nap alatt befejeződött. A mai kor idényei szerint kialakított bölcsőde a gyermekek életkorától függően 12-14 férőhelyes. Már megvannak a dolgozók és lezárult az engedélyeztetési folyamat is, szeptember 1-jén teltházzal nyitja meg kapuit a bölcsőde – mondta el lapunknak Krizmanich István polgármester.  

Bejárta az új létesítményt Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője is. Elmondta: - Horvátzsidány kihasználva a lehetőségeket, hatalmas lépésekkel fejlődik. Számos célra jutott támogatás, legyen szó óvodáról, iskoláról, önkormányzati épületekről, utakról, vagy éppen egyházi és civil célokról. Ezen - korábban soha nem látott mértékű - források révén Horvátzsidány a reneszánszát éri A bölcsőde ennek a folyamatnak a szimbóluma. A politikus szólt arról is, a fejlesztés egyúttal a kistelepülések érdekében indított intézkedések, valamint a kormányzat családbarát politikájának az eredményességét is tükrözi.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában