Közlekedés

2022.08.01. 10:56

Tippeljen - Ma hány autó parkol tilosban a szombathelyi Nádasdy utcában? - fotók

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Folytatódnak az útfelújítások több szombathelyi utcában, ezzel együtt néhány utat természetesen le is kellett zárni, illetve korlátozni kellett a forgalmat és a parkolást is meg kellett tiltani. Ahogy már többször beszámoltunk róla, rengeteg autós semmibe veszi ezeket a korlátozásokat, és nem csak behajt a lezárt munkaterületre, hanem ott is hagyja az autóját a megállni tilosban.

A legtöbb helyen a behajtani tilos alá kikerült egy "kivéve célforgalom" kiegészítő tábla is, azonban ez a most behajtó autósok legnagyobb többségére nem vonatkozik, ugyanis csak áthajtanak a lezárt részen. Továbbá a megállást is tiltó táblák is kikerültek, így az itt parkoló autók is szabálytalankodnak még akkor is, ha esetleg egy ott lakó ember hajt be célforgalommal.

Forrás: Horváth Balázs

A jelenlegi törvények szerint a behajtás szabályainak megszegése esetén 30.000Ft közigazgatási bírság szabható ki, illetve 4 büntetőpont adható. A megállás pedig 10-20.000Ft-ba és 3 büntetőpontba "kerül".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában