Programok

2022.08.25. 17:00

Több ezer embert várnak a kápolnához - Az idei lesz a 34. rockfesztivál Sitkén

Napok óta folynak az előkészületek, hogy pénteken és szombaton újra szólhasson a rock Sitkén a Hercseg-hegy oldalában lévő kápolna tövében. Öt-tízezer embert várnak a kétnapos fesztiválra.

Forrás: VN/archív

Fotó: Szendi Péter

Pénteken 17.30-kor a kápolnánál felavatják a 2020 novemberében elhunyt Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, Balázs Fecó emléktábláját és domborművét. 18 órától színpadra lép a Korál Tribute Band – műsorukkal felidézik az egykor romos kápolna sorsát szívén viselő énekes, zenész, zeneszerző életművét, dalait. Az emlékzenekart a Kárpátia követi 19.30-kor. Először vendégeskedik Sitkén Rúzsa Magdi: 21 órakor lép fel, a napot Rudán Joe zárja. 

Szombaton 14 órakor a Hamuzákis kezd. Óránként váltják egymást a zenekarok – Spitfire, Falcon Project, I’m Dorothy – a Moby Dick érkezéséig. A soproni metálbanda 18.30-kor lép a közönség elé, 20 órakor érkezik az Ossian, 21.30-kor a Lord és 23 órakor a Pokolgép. 

A Sitkei Rockfesztivált két év kihagyás után szervezi meg ismét a Kápolnáért Kulturális és Sportegyesület. Kovács Ferenc elnök elmondta: a kápolnát mostanra teljesen felújították a torony-fedőburkolatoktól a talapzatig. Az idei fesztiválra a színpad is megújult. A koncertek alatt hatalmas kivetítő garantálja a nem mindennapi vizuális élményt. A záporokra is felkészültek: a színpaddal szemben bal és jobb oldalon is sátrakat állítottak, ahová az eső elől be tud menekülni a közönség. Megújul a gasztronómiai kínálat is - street food specialitásokkal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában