Késő őszig

2022.08.13. 18:54

Több generáció a Mozaik-körben: jubileumi kiállítás Csepregen

A Mozaik Képzőművész Kör jubileumi kiállítása késő őszig látható a Petőfi Sándor Művelődési, Sportház és Könyvtár kiállító termében.

Merklin Tímea

Hetyésy Katalin és Ziembicki Erzsébet

Forrás: Ohr Tibor

Az idén 25 éves képzőművész kör vezetőjét, Hetyésy Katalint kérdeztük, aki maga is alkotó ember, olajfestményeket, grafikákat, akvarelleket készít. Amint mondta: a város-

avató után jött az ötlet, hogy össze kellene fogni azokat az embereket, akik képzőművészettel foglalkoznak. Elsőként Rákóczi Ferenc grafikussal rendezett tárlatot, aki ex libriseket hozott.

Aztán húsz résztvevővel létrejött az egyesület, főleg pedagógusokból, óvónőkből és további autodidakta alkotókból. A jelenlegi kör 15 tagot számlál, közülük hatan alapítók, a többiek Hetyésy Katalin tanítványai, akiket a csepregi Triola Alapfokú Művészeti Iskolában tanított, és akikre nagyon büszke. Többen művészeti pályát választottak, ki a szombathelyi, ki a soproni művészeti szakgimnáziumban tanul, köztük Gácsi Bianka, Vlaszinovich Veronika, Papp Kitti. Akad, aki innen is tovább lépett az egyetemi oktatásba: Gaján Petra tervező grafikus, Radics Eliza szobrász szakon van, Szabó Emesét most vették fel grafikus szakra. Néhányan közülük más fiatalokkal és a régi tagokkal együtt szerepelnek a Mozaik-tárlaton. A legidősebb kiállító, Király Mária 80 éves: önarcképet, csendéleteket hozott.

A kiállítás megrendezését – mint mindig – Ziembicki Erzsébet, a kultúrház igazgatója tette lehetővé. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában