Sajtóreggeli

2022.08.02. 12:45

Történelmi fesztivál, tanévkezdő önvédelmi matiné a civilek augusztusi kínálatában

Négy szervezet ajánlotta augusztusi programjait kedden a Vas Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szombathelyi irodájában.

Tóth Kata

Forrás: Cseh Gábor

A XV. Kőszegi Ostromnapokról a Kőszegi Ostromnapok Egyesület elnökségi tagja, Csiki István beszélt. Augusztus 4-én, csütörtökön az Ostrom Kupa vezeti fel a programok sorát. Augusztus 5-7. között, péntektől vasárnapig a hagyományőrzés kapja a fő hangsúlyt: gyermek-, hagyományőrző és kulturális elemekkel, a történelmi események hiteles megidézésével.

Augusztus 8–13. között élménynapokat szervez a Hegypásztor Kör a népi építészet és a helyi értékek jegyében. Mesés környezetben aktív pihenést, kézműves műhelyeket, a 100 éves boronafalú pince sározását és más élményeket kínálnak Oszkón, a Hegypásztor pincéknél. Egyének, közösségek, családok jelentkezését is várják. A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Szabolcs Gergely, a Sakura Egyesület tagjaaugusztus 20-i tanévkezdő önvédelmi matinéjukat ajánlotta. Másfél órás programjukon gyerekekkel és szülőkkel közösen ismertetik meg a valódi önvédelem alapjait. 20-án Szombathelyen a Horváth Boldizsár krt. 9. szám alatt a Promen Villában, másnap Vasváron a Sakura Dojo Vasvár edzőtermében, a Szentmihályfalvi u. 2. szám alatt.Jelentkezni a 06 20 9935813-as számon lehet.

A Mesés Kelet rajongóit 11. alkalommal hívja a Savaria karneválra a MIRA Orient Art Kulturális és Jóléti Alapítvány. Miraculum-Broadway-Szultániában, a mozinál a jókedv és a jóság találkozik. A programok – arc- és hennafestés, hajfestés, csillámtetoválás – ingyenesek. Fotókiállításra, salsa karneválra, milonga estre és üvegékszerek bemutatójára is készülnek. Látogatóik adományaiból az alapítvány a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskolát támogatja élményterápiás eszközök vásárlásában, élményterápiás programokon való részvételben. Önkénteseket, közösségi szolgálatos diákokat is várnak állandó programjaikhoz, ismertette a sajtóreggelin elnökük, Bangó Mária Mira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában