Ünnepség

2022.08.05. 14:00

Új gazdája van a Vasi Vándorbölcsőnek - Az anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendeztek ünnepséget

Az anyatejes táplálás világnapja alkalmából tartott ünnepséget pénteken Szombathely Város Védőnői Szolgálata. A Kámoni Arborétum látogatóközpontjában új gazdára talált a Vasi Vándorbölcső.

Tóth Kata

Dr. Gábriel Andor és Putz-Horváth Veronika a kislányával, Izabellával

Forrás: Szendi Péter

Augusztus 1-je az anyatejes táplálás világnapja – lényeges üzenete, hogy a kismamák minden támogatást megkapjanak ahhoz, hogy anyatejjel táplálják kisbabájukat. Augusztus első hét napját pedig a szoptatás hetének hívjuk. Milisitsné Tátrai Beatrix a védőnői szolgálat képviseletében mondott köszönetet az édesanyáknak, akik anyatejjel táplálják a gyermekeiket.

– A szoptatás néha lemondással jár, összességében mégis megéri, hiszen jobb táplálékot egy kisbaba számára soha nem találnánk. A szoptatás emellett lelki táplálék is a csecsemőknek – mondta. Majd név szerint sorolta fel azokat az édesanyákat, akik más gyermekeknek adtak lehetőséget arra, hogy anyatejet kapjanak. A 2021. július 1. és 2022. július 1. között anyatejet leadók emléklapot és kis ajándékcsomagot kaptak. Köztük volt, aki egy év alatt 142 150 milliliter tejet adott le.

 

Az idén is felhívást tett közzé a Vasi Vándorbölcső elnyerésére a Vas Megye Népegészségügyéért Alapítvány. Gyermekszületés előtt álló családok jelentkezését várták, akik között a Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával együttműködve tegnap kisorsolták, ki lesz a Palatkás József népi iparművész által készített bölcső új gazdája. A szervezők nevében dr. Gábriel Andor elmondta: 2015-ben csatlakoztak a dr. Kopp Mária által indított Három Királyfi, Három Királylány országos mozgalom Vándorbölcső kezdeményezéséhez, melynek célja a gyermekvállalás elősegítése, és amely azt hangsúlyozza, hogy a gyermekvállalás közös társadalmi ügy. A bölcsőt Putz-Horváth Veronikának adta át, aki novemberre várja második gyermekét. Az ünnepségen közreműködtek a West Dance ifjú táncosai. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában