A test és a lélek feltöltődhetett

2022.08.05. 16:59

Vízre szálltak a rönöki katolikus tábor lakói

Az előző évekhez hasonlóan az idén is megtartották az ifjúsági katolikus tábort Rönökön. A test és a lélek is feltöltődhetett a programokon.

Tóth Judit

Forrás: VN

A Rönöki  Árpád-házi Szent Imre herceg Templom Alapítvány nyári táborába az ország középső területeiről érkeztek fiatalok. A táborozók megtekintették a környék egyházi, természeti és világi nevezetességeit, emellett a programban nagy szerepet kapott a sportolás, a túrázás és a természetjárás is. A csoport ellátogatott máriaújfalui  Hársas-tóhoz, a körmendi fürdőparkba, a güssingi várba, a szombathelyi Püspöki Palotába és Kőszegre.

 Nagy élményt jelentett a fiataloknak a különleges járművekkel való motorozás és terepjárós offroad-ozás is. A táborozók görögkatolikus liturgiákon is részt vettek, ezeket a csoportot kísérő Balázs Mihály segédlelkész celebrálta. A tábor egyik fénypontja a rábai vízitúrázás volt, ehhez a körmendi vízicsapat nyújtott segítséget Varga Gábor István vezetésével. A résztvevők érdekes információkkal gazdagodtak a Rábáról, amely vadvízi jellege miatt a vízitúrázók kedvence. Hegyi László koordinátor - ahogy mindig - az idén is élménygazdag tábori napokat szervezett a  fiataloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában