Jó, ha tudod

2022.09.14. 11:33

A családi fogyasztói közösségekre vonatkozó gázárkedvezményhez kapcsolódó információk

Családi fogyasztói közösségekre vonatkozó földgázár-kedvezményhez szükséges hatósági bizonyítvány.

vaol.hu

Forrás: Pixabay

Az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII.21.) Korm. rendelet 7/A. §-a alapján, ha a társasháznak, lakásszövetkezetnek nem minősülő ingatlanon belül több, de legfeljebb négy önálló, lakás rendeltetési egység található, a települési önkormányzat jegyzője kérelemre 8 napon belül hatósági bizonyítványt állít ki a lakás rendeltetési egységek számáról.

Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala elkészítette a Jegyzőhöz benyújtható kérelem nyomtatványt, amely az alábbi módokon nyújtható be:

· elektronikus úton, e-Papír felületen keresztül, az ezzel kapcsolatos információ elérhető Szombathely MJV hivatalos oldalán

· papír alapon: a nyomtatványok elérhetőek a Polgármesteri Hivatal földszintjén, a kitöltött kérelmek személyesen is leadhatók az ugyanitt elhelyezett gyűjtődobozba.

Felhívják a figyelmet, hogy önálló rendeltetési egységnek csak az a meghatározott rendeltetés céljára (lakás) önmagában alkalmas helyiségcsoport számít, amelynek a szabadból vagy az épületen belüli közös közlekedőből nyíló önálló bejárata van.

A ténylegesen kialakult állapot igazolására vonatkozó jogszabályi előírásra tekintettel, a nyilatkozatban foglaltakat a

hatóság helyszíni szemle során ellenőrzi.

Az eljárásról részletes felvilágosítást a Polgármesteri Hivatal Főépítészi Iroda ügyintézői tudnak nyújtani (telefon: 94/520-283, 94/520-304, 94/520-310, 94/520-321).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában